VIDEO: Ārsts Kārlis Vilkaste Talsos: “Latvija ir zeme, kurā man ir jābūt” • IR.lv

VIDEO: Ārsts Kārlis Vilkaste Talsos: “Latvija ir zeme, kurā man ir jābūt”

Ārsts Kārlis Vilkaste. Publicitātes foto

“Ārstam ir jābūt empātiskam. Cilvēki nāk ar problēmu – kaut kādu daļu no visa tā, ko cilvēks pasaka, tu izlaid caur sevi,” stāsta ģimenes ārsts Kārlis Vilkaste Talsos.

“Mana esamība kā ārstam šeit, Latvijā, kaut ko dod gan man, gan citiem. Ir tā foršā apziņa, ka dienas beigās vari justies priecīgs par to, ko esi darījis. Smags darbs vienmēr atmaksājas,” uzskata Kārlis.

“Bez darba nekas nenotiek, bet dzīve nav tikai darbs. Kāda jēga ir nodzīvot un atcerēties, ka visu dzīvi esi bijis tikai darbā? Ja tu gribi darīt labi savu darbu, tad tev ir arī labi jāatpūšas. Nevar būt produktivitātes, ja tu neatpūties,” uzsver Kārlis.

“Lielvārdes josta sastāv no daudziem dzīpariem. Katrs dzīpars atsevišķi viegli plīst, bet, ja tos saauž vienā veselā, tie ir stipri. Mēs visi esam ķēdes posmi. Ja ķēde ir kopīga, tā dod stiprumu visiem,” ir pārliecināts Kārlis.

“Man Latvija ir zeme, kurā man ir jābūt. Ir sajūta, ka jābūt te un jāpaliek.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu