Infografika: ASV un Krievija - kura kuru? • IR.lv

Infografika: ASV un Krievija – kura kuru?

3
ASV prezidents Donalds Tramps (no kreisās) šogad Helsinkos sarokojas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Foto: Scanpix

Eiropas Komisija pirmdien aicināja ASV un Krieviju pārrunāt iespējas saglabāt līgumu par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju, no kura ASV prezidents Donalds Tramps grib izstāties. Viņš Krieviju apsūdzēja šī līguma pārkāpšanā.

Tramps pirmdien paziņoja, ka lēmumu par izstāšanos no kodollīguma ar Krieviju motivējusi arī nepieciešamība reaģēt uz Ķīnas kodolarsenāla nostiprināšanu. Līgumu 1987. gadā Vašingtonā parakstīja toreizējais ASV prezidents Ronalds Reigans un PSRS līderis Mihails Gorbačovs. Abas puses līdz 1991. gadam  iznīcināja gan nukleārās, gan konvencionālās raķetes.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien brīdināja par jaunu bruņošanās sacensību, ja ASV izstāsies no ieroču līgumiem, un sacīja, ka Krievija atbildēs “ar to pašu” uz jebkādu jaunu ASV raķešu izvietošanu Eiropā. Kremlis ir arī gatavs apspriest Krievijas un ASV prezidentu iespējamo tikšanos nākamgad Vašingtonā. “Bez šaubām, mēs esam gatavi,” teica Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pēc tam, kad ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons ziņu aģentūrai “Interfax” bija pateicis, ka šāda tikšanās ir iespējama.

Kremlis gatavojas iespējamam samitam 11. novembrī Parīzē, kur Tramps un Putins apmeklēs ceremoniju par godu Pirmā pasaules kara beigu simtgadei.

Komentāri (3)

J.šveiks 26.10.2018. 10.04

ņikita sergejevičs 60mitatajos gados atstāja krieviju (psrs) bez maizes, V.Čērčils par to viņu nodēvēja par ģēniju , šodienas krievija nekronētais ķeizars krieviju nolaidīs podā
https://www.youtube.com/watch?time_continue=148&v=ymOuCSKPhRY

+1
-2
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu