Bizness čaklajai mammai • IR.lv

Bizness čaklajai mammai

1
Olga un Maksims Jupiti, SIA Airmed īpašnieki. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Puķe

Inženieris Maksims Jupits uzņēmumu izdomāja dzīvesbiedrei Olgai. Viņa, bērniem paaugoties, sāka uzņēmējdarbības studijas. Mazā kvarca lampu ražotne tagad atradusi klientus pat aiz Latvijas robežām

Mana priekšniece — tā Maksims mīļi uzrunā sievu. Sarunas sākumā pats nāk klajā ar stāstu, kā ģimene tikusi pie biznesa, bet Olga — pie direktores krēsla.

Lai arī ar labām sekmēm pabeigusi vidusskolu un iestājusies augstskolā, viņa studijas nav turpinājusi. Kā pēc kāzām 2001. gadā aizgāja dekrēta atvaļinājumā ar pirmo bērnu, tā — formulē vīrs — strādāja par mammu. Jupitiem ir piecas atvases. «Katrs bērns ir brīnums, bet vienlaikus arī enkuriņš, vecāku «kustības» kļūst lēnākas,» ar humoru secina Maksims.

2013. gadā, kad ceturtais bērns bija sasniedzis trīs gadu vecumu, viņš sievai ierosinājis  — tev jāiet mācīties ekonomiku! «Esmu priecīgs, ka Olgai sanāca vadīt firmu, jo viņas pirmā doma bija kļūt par krāsotāju,» vīrs atklāti atzīst. Tik ilgu laiku pavadot mājās, bija zema pašapziņa? «Jā, tā ir,» Olga atbild bez aplinkiem.

Drošība pirmajā vietā

Maksims Jupits, kamēr Olga uzņēmās mājas rūpes, bija ne tikai spējis nodrošināt ģimeni, bet arī ticis pie vairākām augstākajām izglītībām. Vispirms — telekomunikācijās, tad — medicīnas iekārtu inženierijā, visubeidzot — medicīnas fizikā. Pabeidzis maģistrantūru, lielās slodzes dēļ doktorantūru tomēr izlēma atstāt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu