Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā prezidents Raimonds Vējonis konsultējās ar 13. Saeimā ievēlētajām partijām un gaida, ka tās spēs vienoties par vienu premjerministra amata kandidātu un panāks vienošanos par vairākuma atbalstu šim kandidātam. Vējonis izvirzīja septiņus svarīgus jautājumus valdībai un turpinās izvērtēt Alda Gobzema (KPV LV), Jāņa Bordāna (JKP) un Arta Pabrika (Attīstībai/Par!) kandidatūras uz Ministru prezidenta amatu.

Latvija globālajā konkurētspējas indeksā 2018. gadā 140 valstu vidū ir 42. vietā, Lie-tuva 40., Igaunija — 32. vietā. Indeksu veido Pasaules ekonomikas forums. Konkurētspējīgākās valstis pasaulē ir ASV, Singapūra un Vācija, bet no Austrumeiropas valstīm visaugstāk tajā ir Čehija — 29. vieta.

Ministriju centrālo aparātu izdevumi atlīdzībai pērn auguši par 5,7 miljoniem eiro jeb 6%, liecina Valsts kontroles (VK) pārskats par Latvijas 2017. gada valsts budžeta izpildi. VK arī uzskata, ka valdība nav paredzējusi pienācīgu uzraudzību simtgades svinībām piešķirto 59 miljonu izlietojumam. Valsts kontroliere Elita Krūmiņa atzina, ka pēc šā ziņojuma darbs būs arī prokuratūrai.

Dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas uzņēmums Conexus Baltic Grid Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza jauno pārvades tarifu projektu, kas paredz gāzes tarifu pieaugumu nākamgad. Atkarībā no gāzes patēriņa daudzuma mājsaimniecībām rēķins varētu pieaugt no 4 centiem līdz 1,50 eiro mēnesī. No 1. janvāra mājsaimniecībām jau būs jāmaksā papildu fiksēts maksājums par gāzes pieslēgumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu