TUESI.LV videostāsti skatāmi Latvijas Televīzijā • IR.lv

TUESI.LV videostāsti skatāmi Latvijas Televīzijā

Projekta Tuesi.lv videostāstu varoņi. Publicitātes foto

Latvijas valsts simtgadei veidotie TUESI.LV video stāsti par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos turpmāk būs skatāmi LTV1, kur ik dienu īsi pirms plkst. 15 parādīs vienu TUESI.LV videostāstu. Demonstrētie videostāsti pieejami arī Latvijas Televīzijas interaktīvajā interneta platformā REplay.lv kategorijā “Dokumentālie”.

“Latvijas Televīzija ir sekojusi līdzi iniciatīvas TUESI.LV aktivitātēm, un mēs ļoti novērtējam to, kā šajā projektā tiek atspoguļoti reģioni, ka tiek iesaistīti jaunieši un radīti spilgti stāsti par cilvēkiem, kuri dara, domā un attīsta Latviju. Noskatoties tos, mēs saprotam, ka tie ir pelnījuši plašu rezonansi – tie ir krāšņi, cilvēcīgi un ļoti vērtīgi, jo ir ne vien patriotiski, bet arī runā par darbu, kas darīts no sirds,” stāsta Latvijas Televīzijas satura redaktore Anna Platpīre.

Latvijas valsts simtgades projekts TUESI.LV rada videostāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un paraugu veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100. dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos.

TUESI.LV videostāstu varoņi ir dažādu jomu pārstāvji – uzņēmēji, nevalstisko organizāciju aktīvisti, mūziķi, sportisti, kultūras darbinieki, dabas pētnieki un daudzi citi, kas dalās ar savu pieredzi, atziņām un iedvesmu dzīvei Latvijas reģionos. Katrs varonis tiek parādīts vidē, kurā viņš dzīvo un darbojas. TUESI.LV videostāsti aptver visus Latvijas reģionus – Kurzemi, Zemgali, Vidzemi un Latgali.

„Katrs no šiem cilvēkiem ar savu dzīvi un darbu reģionos veido labāku Latviju, viņi ir īsta dāvana mūsu sabiedrībai un valstij. Sadarbība ar Latvijas Televīziju palīdzēs TUESI.LV videostāstus par iedvesmojošajiem Latvijas cilvēkiem aiznest līdz tūkstošiem televīzijas skatītāju Latvijā un ārpus tās robežām,” saka TUESI.LV projekta vadītājs Vilis Brūveris.

Projektu TUESI.LV īsteno biedrība „NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. TUESI.LV videostāstus var noskatīties Latvijas iedvesmas stāstu vietnē www.tuesi.lv, kā arī TUESI.LV sociālo tīklu kontos www.facebook.com/tuesilv un www.draugiem.lv/tuesilv. Par projekta varoņiem žurnāls Ir izdeva arī speciālizdevumus.

Latvijas valsts simtgades svinības notiek laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. TUESI.LV ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu