Policija sāk iekšējo pārbaudi, kāpēc divu gadu laikā no Trukšņa nav piedzīts viņam piemērotais sods • IR.lv

Policija sāk iekšējo pārbaudi, kāpēc divu gadu laikā no Trukšņa nav piedzīts viņam piemērotais sods

1
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Jūrmalas domes ārkārtas sēdes lēmuma par viņa amata saglabāšanu. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts policijā sākta iekšējā pārbaude par savulaik Jūrmalas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim piemēroto sodu par narkotisko vielu glabāšanu un kāpēc šī lieta netika nodota piespiedu izpildei. Politiķis pēc publiski izskanējušajiem pārmetumiem apturējis darbību Latvijas Zaļajā partijā (LZP), svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Raidījums, atsaucoties uz LZP vadītāja Edgara Tavara sacīto, ziņoja, ka informācija par Trukšņa administratīvo sodīšanu kokaīna šļirču dēļ ir bojājusi Zaļo un zemnieku savienības vēlēšanu rezultātu. Jūrmalas mērs nenoliedz, ka šāds administratīvais sods viņam piemērots, taču par tā esamību uzzinājis tikai no televīzijas. Viņš esot brīvs no atkarībām un kā pierādījums tam esot nesen nodotie analīžu rezultāti. Tomēr saceltās ažiotāžas dēļ Truksnis apturējis savu darbību LZP.

Partija jau vienreiz ar valdes lēmumu izslēdza Truksni no savām rindām, bet partijas dome ar reģionu deputātiem Truksni atjaunoja partijas biedru rindās. Ilggadējs Zaļās partijas biedrs Viesturs Silnieks raidījumam apgalvoja, ka tā bija kļūda.

Pagājušajā nedēļā LZP valdē bija plānots skatīt tā dēvēto Trukšņa narkotiku lietu, bet līdz tam nenonāca, jo ceturtdien Truksnis informējis, ka savu darbību partijā aptur. Līdz ar to partija no viņa norobežojās un plašos skaidrojumos vairs neieslīgst.

Kopš policijas inspektores Lauras Davidavičas lēmuma par Trukšņa sodīšanu ir pagājuši divi gadi un Valsts policijā nesniedz sīkākus komentārus, kāpēc šī lieta netika nodota piespiedu izpildei. Raidījumam zināms, ka Iekšējās kontroles birojā par šiem faktiem ir sākta pārbaude, kas varētu ilgt mēnesi.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā notikušajā ārkārtas Jūrmalas domes sēdē pašreizējam Jūrmalas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS) izdevās amatu saglabāt. Balsojumā Trukšņa amata saglabāšanu atbalstīja “Saskaņas” un Zaļo un zemnieku savienības deputāti. Iesniegumu par neuzticības izteikšanu Truksnim Jūrmalas domes opozīcijas deputāti iesniedza 2. oktobrī, īsi pēc tam, kad medijos izskanēja informācija, ka Valsts policija mēru sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu.

Sēdes sākumā Truksnis sacīja, ka 30.septembrī izskanējusī informācija medijos viņam bijis jaunums. “Es neesmu bijis informēts ne par šo sodu, ne administratīvo procesu, tāpēc tagad skaidroju notikušā apstākļus,” teica Truksnis. Viņš neesot zinājis par lietas ierosināšanu un arī nav aicināts uz nopratināšanu vai jelkādu paskaidrojumu sniegšanu tiesībsargājošajās iestādēs.

“Kad par to uzzināju no medijiem, www.latvija.lv reģistrā pārbaudīju savus administratīvos sodus un atklāju, ka 2017. gada sākumā tiešām šāda lieta ir bijusi. Tagad skaidroju situāciju, jo man nav bijis iespējas ne iepazīties ar lietas apstākļiem, ne tos pārsūdzēt,” apgalvoja Truksnis.

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka ir “brīvs no jebkādām atkarībām” un pagājušajā nedēļā veicis analīzes Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas, kā arī Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā. “Narkoloģijas centra analīzes manis teikto apstiprina – esmu pilnīgi brīvs no atkarībām. Otras iestādes atbildi vēl gaidu, taču arī tur viss būs tīrs. Es jebkurā brīdī esmu gatavs veikt jebkādas pārbaudes, ekspertīzes un analīzes, ja ir nepieciešams to pierādīt,” sacīja mērs, norādot, ka neatbalsta nekādu narkotiku lietošanu.

TV3 raidījums “Nekā personīga” jau iepriekš informēja, ka Valsts policija Truksni sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu. Šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas “No sirds Latvijai” (NSL) un ZZS iespējamu nelikumīgu finansēšanu. DNS analīzes apliecinājušas, ka uz šļirces ir Trukšņa DNS pēdas, un policija viņu sodījusi saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 46. pantu par narkotisku vielu neatļautu glabāšanu, ziņoja “Nekā personīga”.

Komentāri (1)

vvilums 15.10.2018. 12.05

Truksnis:”Es neesmu bijis informēts ne par šo sodu, ne administratīvo procesu…….”-
kaifa reibonī kaut ko palaida garām.
ZZS /SC kārtējais draudzīgi kopistiskais balsojums, šoreiz par Trukšņa atstāšanu “kolhoza priekšsēža krēslā”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu