Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Leģendas.

Šis Ir Nauda numurs iznāk simtgades zīmē, un tāpēc šķiet jo piemērotāk, ka tā rakstus caurvij tēma par leģendām — esošajām un topošajām.

Santa Anča un Ivars Zariņš noteikti ir leģendas Latvijas mediju tirgū. 1991. gadā sāktā izdevējdarbība izaugusi līdz koncernam, kurš jau daudzus gadus izdod nepārspēti populārāko drukas izdevumu valstī — žurnālu Ieva — un kurš caur visām Latvijas ekonomikas aizraujošajām augšupejām un sirdi stindzinošajiem kritumiem spējis ne tikai noturēties virs ūdens, bet arī pelnīt. Turklāt jau 27 gadus Zariņš un Anča pratuši saglabāt veiksmīgu biznesa partnerību, kurā abiem ir vienāds svars lēmumu pieņemšanā. Šāda divvaldība ir liels retums jebkurā jomā, kur nu vēl biznesā, kur ambīcijas un ego spēlē tik svarīgu lomu. Tagad viņi ir iegājuši jaunā uzņēmējdarbības nozarē — netālu no Cēsīm atvēruši viesnīcu. Kā viņi vērtē savu jau noieto ceļu un kādas ir ieceres, ienirstot pavisam citā jomā, lasiet Andas Burves-Rozītes intervijā.

Savukārt simtgades atzīmēšana rosināja uzdot citiem sekmīgiem Latvijas uzņēmējiem jautājumu — vai viņi sapņo par sava uzņēmuma simtgadi? Vai 2118. gadā tas vēl pastāvēs? Vai mūsu mazbērni zinās tā vārdu? Atbildes ir tikpat dažādas kā paši uzņēmēji un viņu biznesi. Koks aug ilgi, bet internets kustas ar gaismas ātrumu, un kokrūpniekam skats būs atšķirīgs no IT uzņēmēja. Tomēr no abu pārdomām var kaut ko mācīties par biznesa filozofiju, tāpēc vērts izlasīt Kristas Dzidzēvičas rakstu par uzņēmumiem, kas varētu pārtapt leģendās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu