Infografika: Latviešu studenti pārdod izglītojošas grāmatas 1,5 miljonu USD vērtībā • IR.lv

Infografika: Latviešu studenti pārdod izglītojošas grāmatas 1,5 miljonu USD vērtībā

Studenti ASV. Publicitātes foto

Pēc vasaras no Amerikas atgriezušies 126 latviešu studenti, kas kopumā pārdevuši izglītojošus materiālus 1,5 miljonu ASV dolāru vērtībā, darbojoties Southwestern Advantage vasaras programmā.

Salīdzinot ar pagājušā gada vasaru, kad Southwestern Advantage programmā piedalījās 101 students no Latvijas, šogad uz ASV un Kanādu grāmatas pārdot devās jau 126 studenti. Southwestern Advantage Latvijas pārstāve Madara Jakobsone stāsta, ka dalībnieku skaita pieaugums atspoguļojas kopējā pārdošanas apjomā, kas šogad jau ir pārsniedzis 1,5 miljonus ASV dolāru.

“Mūsu studenti jau arī iepriekš uzrādījuši lieliskus rezultātus un nepārprotami pierādījuši savas pārdošanas spējas. Pagājušajā sezonā visas kompānijas ietvaros pirmajā trijniekā ierindojās divas latvietes,” saka Madara. Arī šogad, visticamāk, ka bez latviešiem kompānijas TOP 3 neizpaliks. Madara uzsver, ka ar 25 studentu pieaugumu pārdošanas apjoms kāpis par pusmiljonu. Tas rāda, ka pārdošanas iemaņas var iemācīties ikviens un latvieši sevi ir pierādījuši kā spējīgi pārdevēji.

Latviešiem pieder arī neliela daļa no Southwestern Advantage. Uzņēmums, kura kopējais apgrozījums ir vairāk nekā 200 miljoni ASV dolāru, sastāv no 19 kompāniju savienības un pilnībā pieder tā darbiniekiem.

Latviešu studenti šogad strādājuši 14 ASV štatos, kā arī četrās Kanādas provincēs. No 126 studentiem vairāk nekā pusei šī bija pirmā vasara ASV. Kopumā Baltijas valstis, Poliju un Slovākiju Southwestern Advantage programmā šogad pārstāvēja 620 studenti, klauvējot pie aptuveni diviem miljoniem durvju un uzrunājot apmēram 200 000 ģimeņu. Kopā ar Eiropas studentiem arī 640 vietējie amerikāņu studenti pārdeva grāmatas, dodoties no durvīm uz durvīm.

Brīvajās nedēļas nogalēs studentiem ir iespēja ceļot un apmeklēt vietējās nozīmes apskates vietas. “Viena no populārākajām atpūtas aktivitātēm studentu vidū ir apmeklēt vietējos atrakciju un ūdens parkus, kā arī, protams, dažādas nacionālas nozīmes vietas. Šogad latviešu studenti paviesojās NASA Džonsona kosmosa centrā Hjūstonā, Lielajā kanjonā Arizonas štatā, apskatīja Niagāras ūdenskritumu, Malibu pludmali Kalifornijā, Jeloustounas nacionālo parku, Čikāgas Millenium parku un skulptūru Cloud Gate, u.c.,” saka Madara.

2001. gadā pirmo reizi studenti no Latvijas devās uz ASV, lai piedalītos Southwestern Advantage studentu programmā. Šobrīd tā ir kļuvusi par vienu no veiksmīgākajām studentu organizācijām visā Baltijā, sniedzot studentiem starptautisku pieredzi gan darbam, gan turpmākajai dzīvei. Studentiem tiek nodrošinātas pilnvērtīgas biznesa un pārdošanas apmācības, kam seko darbs ASV, ceļojot un pārdodot grāmatas, palīdzot tiem segt maksu par mācībām universitātēs.

Southwestern Advantage studentiem iespēju apgūt uzņēmējdarbības un pārdošanas prasmes, mācoties no starptautiski atzītiem pasniedzējiem, piedāvā jau kopš 1868. gada. Katru gadu uzņēmums sniedz prakses un vasaras darba iespējas aptuveni 2000 studentiem no 40 valstīm. Studenti sava darba ietvaros dodas uz Amerikas Savienotajām Valstīm un vasaru aizvada, ģimenēm pārdodot izglītojoša satura grāmatas, aplikācijas un tiešsaites programmas. Southwestern Advantage misija ir palīdzēt jauniešiem attīstīt prasmes un iemaņas, kas viņiem nepieciešamas, lai sasniegtu savus mērķus.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu