Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Nobela Miera prēmiju piešķīra Kongo ārstam Denisam Mukvegem un Irākas jezīdu aktīvistei Nadiai Muradai par cīņu pret seksuālās vardarbības izmantošanu kā ieroci karā. Savukārt Nobela prēmija ekonomikā pirmdien tika piešķirta ASV zinātniekiem Viljamam Nordhausam un Polam Romeram par klimata pārmaiņu un tehnoloģisko inovāciju ietekmes integrēšanu makroekonomiskajā analīzē. Attēlā: Nobela komitejas vadītāja Berita Reisa-Andersena ar Nadias Muradas un Denisa Mukveges ģīmetnēm. Foto — AFP/LETA

Krievijai ir jauna raķešu sistēma 9M729, kas spēj nest kodolgalviņas, apdraud Eiropu un pārkāpj starptautiskās vienošanās, paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Šo informāciju NATO ieguva sadarbībā ar ASV izlūkdienestiem. Krievija noliedz, ka tai būtu jauni ieroči.

Uzticība Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sarukusi līdz 39%, liecina pirmdien publiskotie aptaujas rezultāti. Tas ir zemākais Putina reitings kopš 2014. gada.

ASV Tieslietu ministrija pagājušajā nedēļā izvirzīja apsūdzības septiņiem Krievijas militārā izlūkdienesta (GRU) aģentiem par kiberuzbrukumiem ASV. Savukārt Lielbritānijas valdība pirmo reizi oficiāli apsūdzēja Krievijas militārās izlūkošanas dienestu vairāku augsta līmeņa kiberuzbrukumu rīkošanā.

Pētnieciskās žurnālistikas vietne Bellingcat pirmdien paziņoja, ka identificējusi otru personu, kas tiek turēta aizdomās par bijušā Krievijas izlūkdienesta aģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu. Persona, kas Lielbritānijā martā ieceļoja kā Aleksandrs Petrovs, patiesībā ir militārais ārsts Aleksandrs Miškins, kas strādā Krievijas armijas izlūkošanas pārvaldē. Viņš 2014. gadā no Krievijas prezidenta Vladimira Putina saņēmis varoņa zvaigzni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu