Latvijas skolēni izcīna četras bronzas medaļas Pasaules Informātikas olimpiādē • IR.lv

Latvijas skolēni izcīna četras bronzas medaļas Pasaules Informātikas olimpiādē

3
Pasaules informātikas olimpiādes bronzas medaļu ieguvēji - Roberts Leonārs Svarinskis, Renāts Jurševskis, Eduards Gaņkins un Iļja Čaikovskis. Publicitātes foto

30. Pasaules informātikas olimpiādē Tsukubā, Japānā, bronzas medaļas ieguva četri Latvijas pārstāvji – Roberts Leonārs Svarinskis, Renāts Jurševskis, Eduards Gaņkins un Iļja Čaikovskis. Skolēnu informātikas olimpiādē piedalījās 335 dalībnieki no 87 valstīm. Medaļas izcīnīja visi Latvijas dalībnieki.

Šāds rezultāts, kad visi Latvijas dalībnieki izcīna medaļas, ir sasniegts pēc astoņu gadu pārtraukuma, informē LIKTA ģenerāldirektors Andris Melnūdris. Roberts Leonārs, Eduards un Iļja ar šiem panākumiem papildināja pavasarī Baltijas informātikas olimpiādē Stokholmā (Zviedrijā) izcīnītās bronzas medaļas.

Absolūtajā vērtējumā uzvaru izcīnīja Bendžamins Kui (Benjamin Qi) no ASV, kuram sekoja Maolongs Jangs (Maolong Yang) un Zentings Zu (Zhenting  Zhu) no Ķīnas. Kopumā tika piešķirtas 29 zelta, 55 sudraba un 83 bronzas medaļas. Igaunijas un Lietuvas komandas izcīnīja trīs medaļas katra. Pilnie sacensību rezultāti atrodami šeit – https://ranking.ioi18.net/Ranking.html.

“Liels gandarījums, ka pēc tik ilga pārtraukuma medaļas ir izcīnījuši visi Latvijas komandas dalībnieki. Vēlos izteikt pateicību visiem skolotājiem, kas sagatavoja savus audzēkņus sacensībām gan Latvijas, gan starptautiskajā mērogā. Tieši šo cilvēku milzīgais entuziasms un ieguldītais darbs ļauj priecāties par mūsu skolēnu panākumiem,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

“Četras medaļas – tik daudz godalgu Latvijai pasaules informātikas olimpiādē ilgu laiku nav bijis. Sveicu mūsu jaunos programmētājus, skolotājus, trenerus ar šo lielisko panākumu! Ceru, ka laureāti neapstāsies pie sasniegtā un nākošgad mēs varēsim Latvijas komandu sveikt ar četrām vēl augstāka kaluma medaļām,” uzsver AS “Exigen Services Latvia” Finanšu un administratīvais direktors Pēteris Krastiņš.

Vispasaules informātikas olimpiādes notiek kopš 1989. gada. Pirmā olimpiāde notika Bulgārijas pilsētā Pravecā, kurā piedalījās 46 dalībnieki no 13 valstīm. Latvija Vispasaules informātikas olimpiādē debitēja 1992. gadā, un 24 gadu laikā mūsu komanda kopumā izcīnījusi 74 godalgas (septiņas zelta, 23 sudraba un 44 bronzas medaļas).

1997. gadā Dienvidāfrikā otro absolūti labāko rezultātu un Latvijai pirmo zelta medaļu izcīnīja Jānis Sermuliņš, panākumu atkārtojot arī pēc diviem gadiem Turcijā. 2002. gadā no Dienvidkorejas zeltu pārveda pat divi jaunie Latvijas programmētāji – Aleksandrs Belovs un Andrejs Ivanovs, 2011. gadā Taizemē zeltu izcīnīja Eduards Kaļiņičenko, 2015. gadā Aleksejs Zajakins, bet 2016. gadā – Aleksejs Popovs.

Komentāri (3)

kolpants 12.09.2018. 13.08

Интересно, как этих русских назвал бы яркий представитель НО Иесалниекс – “gudrie uzlēni”?
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/iesalnieks-norada-ka-tiksana-vala-no-tadiem-ka-calovskis-atbilst-vl-tblnnk-nostadnem.a62243/

0
-1
Atbildēt

0

kolpants 12.09.2018. 13.04

2002. gadā no Dienvidkorejas zeltu pārveda pat divi jaunie Latvijas programmētāji – Aleksandrs Belovs un Andrejs Ivanovs, 2011. gadā Taizemē zeltu izcīnīja Eduards Kaļiņičenko, 2015. gadā Aleksejs Zajakins, bet 2016. gadā – Aleksejs Popovs.

Теперь еще больше понятно желание объединить школы, закрыв русские школы, – можно же будет писать “latviešu skolnieki” выиграли.

0
-1
Atbildēt

1

    J.šveiks > kolpants 12.09.2018. 15.58

    tu i muļķis , kautgan Šveika vārdiem runājot stulbenis kvadrātā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu