Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Veselības ministrija paziņoja, ka aptuveni 30 000 cilvēku jaunajā veselības aprūpes sistēmā var palikt bez pilnā valsts apmaksāto pakalpojumu klāsta, jo par viņiem nebūs maksāts sociālais nodoklis. Šiem cilvēkiem vajadzēs sniegt sociālo atbalstu. Labklājības ministrija problēmu tur nesaskata un iesaka cilvēkiem sameklēt darbu.

Saeima pagājušajā nedēļā ar 82 balsīm «par» un tikai vienu «pret» konceptuāli atbalstīja Latvijas Satversmes grozījumus, kuri paredz Valsts prezidenta ievēlēšanu atklātā balsojumā. Likumprojekts jāpieņem vēl divos lasījumos, un to šī Saeima var pagūt izdarīt līdz savu pilnvaru beigām, lai nākamā Saeima nākamo prezidentu ievēlē jau atklāti.

Latviešu disidente Lidija Lasmane-Doroņina šogad ir pieteikta Nobela Miera prēmijai. To  izdarījusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (NA). Pieteikumu Nobela Miera prēmijas komitejai sagatavoja rakstniece Nora Ikstena. Lasmane-Doroņina ir viena no 320 kandidātēm uz Miera prēmiju, kuras ieguvējs tiks paziņots 5. oktobrī.

Aizdomās par krāpšanos ar degvielas kompensācijām turētais Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS) nolēma nolikt deputāta mandātu. LTV raidījums Aizliegtais paņēmiens arī atklāja, ka Kļaviņam piederošajā veikalā Gandrs tiek piedāvāta dubultā samaksas sistēma, kas rada aizdomas par aplokšņu algām, un tiek piedāvāts iegādāties preces, apejot PVN.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu