Aptauja: Intrigas, slinkošana vai kavēšana - kaitinošākais darba kolēģos • IR.lv

Aptauja: Intrigas, slinkošana vai kavēšana – kaitinošākais darba kolēģos

Ilustratīvs attēls no pixabay.com

Gandrīz puse jeb 42% iedzīvotāju darba portāla “CVMarket.lv” veiktajā aptaujā atzinuši, ka kaitinošākais darba kolēģos viņiem šķiet savstarpējās intrigas un divkosība. Savukārt 15% respondentu nevar sadzīvot ar darba kolēģu slinkošanu un neizdarību.

Starp tiem, kuri aptaujā atzinuši, ka visgrūtāk sadzīvot tieši ar darba kolēģu divkosību un intrigām, lielākoties ir cilvēki, kuri strādā apkalpošanas, pārdošanas un ražošanas sfērās. Tajā pašā laikā to atzinusi liela daļa cilvēku, kuri strādā vadošos amatos – gan valsts pārvaldē, gan privātajā sfērā. Lai gan vairākums respondentu, kuri izvēlējušies šo variantu, bija sievietes, vīrieši īpaši neatpaliek. Arī viņiem kolēģu paradums šķiet vistraucējošākais ikdienā un savstarpējās attiecībās.

11% no aptaujas dalībniekiem uzskata, ka viskaitinošākais darba kolēģos ir savstarpējā aprunāšana un tenkošana vienam par otru. Vairāk nekā 50% no respondentiem, kas izvēlējušies šo atbildi, ir sievietes, kas lielākoties pārstāv administrēšanas un ēdināšanas sfēras.

8% no atbilžu sniedzējiem atzinuši, ka vienlīdz kaitinoši ir darba kolēģu tieksme melot, kā arī sūdzēšanās un gaušanās par dzīvi un savām individuālajām problēmām darbā. 5% norādījuši, ka visgrūtāk sadzīvot ar kolēģu nekārtību gan darba vietā, gan koplietošanas telpās. Tikai 3% no respondentiem atzīmējuši, ka kaitinošākais ir tas, ka kolēģi kavē darbu, savukārt 2% to, ka kolēģi nāk uz darbu slimi un tādējādi var aplipināt pārējos.

“CVMarket.lv” aptauja “Kādi kolēģu ieradumi Jums šķiet viskaitinošākie?” kopumā piedalījās 1142 Latvijas iedzīvotāji vidēji vecumā no 20 līdz 55 gadiem. Aptauja tika veikta laika posmā no 2018. gada 11. jūlija līdz 13. augustam.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu