Meitene ar burvju zīmuli • IR.lv

Meitene ar burvju zīmuli

1
Kitija Role, SIA Zvēru dārzs izveidotāja. Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

Kitija Role izlēma aiziet no korporatīvās vides, kad saprata — arī citiem patīk viņas filigrānie dzīvnieku attēli. Katru Zvēru dārza kreklu, krūzīti vai kleitu rotā kāds stāsts

Gotiņa Gauja, lauviņa Simba, bet Pūcītei vārds ir Nurdī, nezinu, no kurienes tas atnāca — Kitija Role iepazīstina ar dažiem saviem varoņiem. Kompaktā noliktava Tērbatas ielā Rīgā pielocīta pilna kā dārgumu lāde: krūzes, šķīvji, spilvendrānas, auduma maisiņi, kleitas, krekli, legingi, blociņi, apsveikuma kartītes, plakāti, bērnu bodiji, sedziņas, gultasveļa. Viss ar Kitijas dzīvnieku zīmējumiem. «Lina gultasveļa bija liels projekts, radās, pirms Zvēru dārzs bija nostiprinājies juridiski,» viņa atceras uzņēmuma pirmsākumus. «Mēs, divas meitenes, ieguldījām visu savu naudu, lai saražotu ārprātīgi dārgo gultasveļu ar manu dizainu. Es pat nezinu cenas no galvas, ar to darbojas mana partnere Baiba Grošus, esmu atbildīga par vizuālo pusi un komunikāciju.»

Jāmeklē prieks!

Kitijas Roles stāsts ir patiešām neparasts. Viņas vienīgā akadēmiskā mākslas pieredze bija zīmēšanas stundas skolā. Valmieras meitene ieguva bakalaura grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Tehniskajā universitātē, turpat pabeidza maģistrantūru pilsētekonomikā. Lai arī vizuālā māksla viņai padevusies, neesot nācis prātā, ka vajadzētu iet šajā virzienā. «Vecāki arī nebīdīja, viņi ir racionāli cilvēki, drīzāk gribēja, lai es studēju arhitektūru. Pat aizgāju uz sagatavošanas kursiem, bet jutu, ka man tur nepatīk būt. Konkurence un dusmīgi skatieni.»

Bez problēmām Kitija iestājās Inženierekonomikas un vadības fakultātē. Otrs priekšmets, kas skolā nekad nesagādāja grūtības, bija matemātika.

Jau bakalaura studiju laikā viņa atrada darbu reklāmas aģentūrā Airport. «Biju biroja vadītāja, nepagāja ilgs laiks, un paralēli kļuvu par projektu vadītāja asistenti, IT atbalstu, priekšniecības privāto izsūtāmo un mākslinieku trako ideju praktisko realizētāju,» Kitija pasmaida.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu