Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

ANO īpašā misija aicina Mjanmas militārās amatpersonas saukt pie atbildības par genocīdu un kara noziegumiem, kas vērsti pret rohindžu musulmaņiem un citām etniskajām minoritātēm. Tāpat ANO eksperti kritizē Mjanmas civilo vadību, ieskaitot faktisko valsts līderi, Nobela miera prēmijas laureāti Aunu Sanu Su Čī. Attēlā: rohindžu bēgļi «mirušajā zonā» uz Mjanmas un Bangladešas robežas. Foto — AFP/LETA

Pirmdien stājās spēkā jaunās ASV sankcijas pret Krieviju, kuras Vašingtona noteikusi, reaģējot uz bijušā Krievijas specdienesta virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā. Tās aizliedz piegādāt Krievijai ražojumus, kurus var izmantot militārām vajadzībām, un Krievijai būs liegts saņemt ASV valdības kredītus un citu veidu finanšu atbalstu no ASV valsts iestādēm.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien paziņoja, ka nāks klajā ar jauniem priekšlikumiem ES drošības stiprināšanai, sakot, ka ir jāizbeidz bloka atkarība no ASV militārās varenības.

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens pagājušajā nedēļā atzina savu vainu astoņās apsūdzībās. To skaitā ir vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumi, kuros esot bijis iesaistīts pats Tramps. Bet bijušais priekšvēlēšanu kampaņas vadītājs Pols Manaforts tajā pašā dienā atzīts par vainīgu astoņās no viņam izvirzītajām 18 apsūdzībām par izvairīšanos no nodokļiem un krāpšanos ar banku kredītiem.

Sestdien ASV 81 gadu vecumā no vēža mira ASV senators Džons Makeins, kas vienmēr bija stingri atbalstījis Baltijas valstis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu