Akači • IR.lv

Akači

2
Nellija Ločmele

Šonedēļ Ir saņēma negaidītu uzslavu. Publiskojot ziņojumu par tiesnešu pieļautām kļūdām maksātnespējas lietās, Augstākās tiesas priekšsēdētājs pateicās Ir un citiem žurnālistiem par to, ka esam pievērsuši uzmanību tiesu sistēmas problēmām. Patiešām, pērn veiktais kolēģes Indras Sprances pētījums par gadu garumā pieļautiem likumpārkāpumiem atsevišķu tiesnešu darbā rezultējies ar bezprecedenta atbildi no tiesu sistēmas!

Pēc tam, kad šā gada sākumā jomas vadība centās pārliecināt sabiedrību, ka problēmas palikušas tālu pagātnē un nav tās jākustina, īpaša Tieslietu padomes aicināta ekspertu grupa tomēr ieurbās vairākos desmitos aizdomīgu lietu, un tagad publiskoti tās secinājumi.

Lielākais nopelns šā rezultāta sasniegšanā gan ir pašiem tiesnešiem, kuru vidū beidzot, šķiet, ir sakrājusies kritiskā masa, kas skaļi pieprasa pārmaiņas.

Lai gan darba grupas ziņojums reizēm ir ļumīgi mīksts kā purva sūna pār akaci — tikai diviem ekspertiem «no malas» ir dūša vietām iedurt mietu un pamērīt dziļumu —, tomēr tajā  skaidri nosaukti vairāki tiesneši, kuri pieļāvuši rupjas kļūdas vai ļaunprātības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu