Stājas spēkā ASV sankcijas pret Krieviju par Skripaļu saindēšanu • IR.lv

Stājas spēkā ASV sankcijas pret Krieviju par Skripaļu saindēšanu

5
ASV karogi pie Kapitolija. Foto: AFP/LETA

Jaunās ASV sankcijas pret Krieviju, kuras Vašingtona noteikusi, reaģējot uz bijušā Krievijas specdienesta virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā, stājas spēkā pirmdien. Dokuments par sankcijām publicēts ASV Federālajā reģistrā, ziņo LETA/Interfax.

Jaunās sankcijas paredz aizliegumu piegādāt Krievijai dubultā pielietojuma ražojumus, eksportēt uz Krieviju jebkādas “sensitīvas” tehnoloģijas vai preces, kas varētu kaitēt ASV nacionālajai drošībai, kā arī piegādāt naftas nozares tehnoloģijas vai to komponentus.

Krievijai arī tiks liegts saņemt ASV valdības kredītus, kredītu garantijas un cita veida finanšu atbalstu no jebkādas ASV valsts iestādes.

Otrā sankciju kārta, kas varētu stāties spēkā pēc trīs mēnešiem, ja Krievija ticami neapliecinās, ka tā vairs neizmantos ķīmiskos ieročus, paredz jau diplomātiskās sadarbības statusa pazemināšanu vai pat pilnīgu apturēšanu, faktisku pilnīgu eksporta aizliegumu uz Krieviju, izņemot pārtikas preces, kā arī Krievijas importa aizliegumu, ieskaitot naftu un naftas produktus, aizliegumu Krievijas kontrolēto aviosabiedrību lidmašīnām nolaisties ASV un caur starptautiskajām organizācijām Krievijai izsniedzamo kredītlīniju bloķēšanu.

Kā ziņots, Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu “Novičok”. Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Komentāri (5)

J.šveiks 27.08.2018. 13.25

    J.Biotops > J.šveiks 27.08.2018. 20.05

    Rubulis kritīšot – nu un?
    Krievu tautas labākie dēli smagā darbā nopelnīto sen jau glabā īstā naudā, tāpēc viņi no rubuļa krišanas drīzāk iegūs, kā zaudēs – sulaiņu uzturēšana izmaksās lētāk. “Vienkāršā tauta” vienkārši par algu varēs nopirkt mazāk, tātad vairāk gānīs “mirovuju zakuļisu”, un vēl skaļāk priecāsies, ka Krim naš”.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > J.Biotops 28.08.2018. 19.53

    Простой народ, если не имеет долларовые или иновалютные кредиты, колебания курса не особенно чувствует. Особенно в последние пару лет, когда благодаря ответным санкциям действительно выросло производство продовольствия внутри страны.
    Что касается невозможности купить новый Айфон или ТВ-а так ли уж сильна эта потеря?
    Проблемы могут быть в высокотехнологичном секторе оборудования. Но слабый рубль помогает экспортерам, поэтому это и не так страшно. Не зря же Китай постоянно критикуют за слишком низкий курс юяна

    Ну и опять же..есть такая старая мудрость-где толстый сохнет, там тонкий сдохнет. И если экстраполировать уменьшение населения, то, боюсь, в Латвии уже некому будет радоваться, когда наконец-то Россия развалится и сгинет

    0
    0
    Atbildēt

    0

kolpants 27.08.2018. 13.05

Otrā sankciju kārta, kas varētu stāties spēkā pēc trīs mēnešiem, ja Krievija ticami neapliecinās
Грамотная формулировка! Легко позволяет принять или не принять санкции “по настроению”, так как “ticami” можно настолько широко трактовать.
Надо будет попробовать в договора такую фразу поставить, заколебется потом поставщик доказывать, что было “ticami”.

0
0
Atbildēt

1

    tonijs > kolpants 27.08.2018. 21.55

    Ja nebūtu ierakstīts “ticami”, tad Krievija uzskatītu, ka pietiek, ja to apsola, teiksim, tās vēstnieks ASV. Bet, lai būtu “ticami”, jau vajadzīgs augstāka līmeņa, piemēram, Putina vai Medvedeva paziņojums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu