Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Šonedēļ Latvijā sākās kopš neatkarības atjaunošanas vērienīgākās Nacionālo bruņoto spēku mācības Namejs 2018, kuras notiks 36 novados ar 10 000 cilvēku dalību. Mācībās līdz ar Latvijas armiju piedalās zemessargi, iekšlietu darbinieki un brīvprātīgie, NATO sabiedroto vienības no ASV, Lietuvas, Polijas un Čehijas.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā otrdien notika pirmā kopējā Latvijas un Igaunijas valdību sēde, kas rīkota par godu abu valstu neatkarības simtgadei. Sanāksmē apspriesta sadarbība enerģētikā, transporta un drošības jomā, pēc tam parakstot līgumu par iedzīvotāju reģistra datu apmaiņu.

Pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica publicējis «melno sarakstu», kurā apkopoti viltus ziņu, klikšķu un slēpta politiskā satura interneta vietņu un sociālo tīklu profilu nosaukumi, iesakot neticēt to publicētajai informācijai un neizplatīt to tālāk. Saraksts atrodams Rebaltica.lv.

Centrālā vēlēšanu komisija nolēmusi izsvītrot no 13. Saeimas vēlēšanu sarakstiem septiņus agrāk tiesātus kandidātus. Vēl četri kandidāti, iespējams, bijuši Latvijas PSR Valsts drošības komitejas aģenti. Viņiem balotēties vēlēšanās nav liegts, taču informācija par iespējamo sadarbības faktu ar VDK jānorāda ziņās par kandidātu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu