Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Vladībā pieņemts obligātā iepirkuma komponentes (OIK) reformas plāns, kura rezultātā trijos gados patērētāju elektrības rēķinus sola samazināt par 10%. Iecerēts trīskārt samazināt ikgadējos tēriņus subsidēto ražotāju atbalstam, kas pašlaik ir 266 miljoni eiro gadā. Plāns paredz noteikt 15% subsidētās elektroenerģijas nodokli un to novirzīt, lai samazinātu elektrības rēķinus mājsaimniecībām un mazajiem uzņēmumiem. Iecerēts līdz 9% ierobežot subsidēto ražotāju peļņu un atteikties no jaudas maksājuma, ar kuru atbalsta fosilo enerģiju — dabasgāzes koģenerācijas stacijas. Atbalstu zaļajai enerģijai plānots veidot ar tirgus mehānismiem.

Valdība atbalstījusi vienotu ES atteikšanos no divkāršās laika maiņas jeb pārejas uz vasaras laiku un atpakaļ, ja vasaras laiks vienoti tiks noteikts kā pamatlaiks visā ES.

Latvijas informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija CERT.LV ekspertīzē guvusi apstiprinājumu, ka Krievijas kompānijas Yandex.Taxi lietotne apmaina iegūtos datus ar tīkliem Krievijā.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola atzinusi, ka valsts budžetā var nepietikt naudas solītajam algu pieaugumam skolotājiem, mediķiem, tiesnešiem, prokuroriem un tiesu sistēmas darbiniekiem. Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība plāno protesta akcijas, pārmetot, ka deputātiem un valdības aparāta darbiniekiem algas pieaug automātiski, savukārt citiem publiskā sektora darbiniekiem jācīnās kaut par inflācijai atbilstīgu palielinājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu