Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Senekas diena
Kristīne Simsone

RIGA IFF kinoprogramma Valmieras Vasaras teātra festivālā. No 2. augusta līdz svētdienai, 5. augustam, pilsētas centrā tiks demonstrēta daudzveidīga kinoprogramma, kurā ietilpst gan animācijas un spēles īsfilmas, gan pilnmetrāžas spēlfilmas un dokumentālie darbi. Programmā ietverta Latvijas un Lietuvas kopražojumā tapusī filma Senekas diena — 1989. gadā norisošs attiecību stāsts, kā arī mītiska dokumentālā lente Kaisas apburtais mežs un Polijas ģimenes piedzīvojumu drāma Aiz zilajām durvīm. Valmierā, Hanzas laukumā, plkst. 22 katru vakaru. Ieeja bez maksas.

ooc Zoja / Zoe. Filmas par šķietami tik tuvo nākotni, kurā mākslīgais intelekts ieņem cilvēkiem līdzvērtīgu pozīciju, vairs nav jaunums — atcerieties Spaika Džonza sirsnīgo drāmu Viņa (Her) vai Aleksa Gārlenda stindzinošo trilleri Ex Machina. Dreika Doremusa darbs Zoja līdz šo filmu līmenim nesniedzas. Stāsts par zinātniskās fantastikas inženieri (Jūens Makgregors) un viņa radītajiem «robotiem» ir patosainas apceres pilns, vērtīgas atziņas atstājot mazākumā. Līdz ar to Zojas ambīcija gudri vēstīt par cilvēcisko jūtu un tehnoloģiju nesamierināmajām atšķirībām tā arī paliek neīstenota. Kino no 3. augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu