Anonīms mākslinieks uzņemas atbildību par "indīgo zirnekļu" plakātu izvietošanu • IR.lv

Anonīms mākslinieks uzņemas atbildību par “indīgo zirnekļu” plakātu izvietošanu

4
SOME 1 atsūtītais plakāts ar brīdinājumu par indīgiem zirnekļiem.

Kāds anonīms mākslinieks ar pseidonīmu SOME 1 otrdien uzņēmās atbildību par pirmdien vairākās Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās izlīmētajiem plakātiem, kas Veselības inspekcijas vārdā brīdināja par “indīgiem zirnekļiem”. Tā esot ievads mākslinieka darbu izstādei, kas notiks rudenī.

Ir otrdien e-pastā saņēma no šā mākslinieka vēstījumu: “Es esmu mākslinieks SOME 1, es uzņemos pilnu atbildību par 30. jūlija akciju, kurā Rīgā un tās apkārtnē tika izlīmēti informatīvi plakāti par indīgu zirnekļu invāziju, kas it kā pārņēmusi Latviju.” E-pasta vēstulē viņš skaidro, ka akcija esot ievads izstādei, “ar kuras tematiku strādāju pēdējos 4 gadus”. Vēstules autors apgalvo, ka izstādes tematika būs informācija un veids, kā tā ietekmē cilvēku un sabiedrību, kā šī informācija ceļo no cilvēka uz cilvēku un tiek nodota tālāk.

“Savu redzējumu uz šiem procesiem esmu apkopojis izstādē/akcijā, kas līdz jums nonāks šī gada rudenī,” raksta šis cilvēks.

Jau ziņots, ka pirmdien Veselības inspekcija par šo notikumu vērsās policijā, savukārt policija ierosināja administratīvo lietu un izpētīja video ierakstus pilsētā, kā arī publiskoja plakātu līmētāja attēlus, aicinot palīdzēt noskaidrot šā cilvēka personību. Jāatgādina, ka kukaiņu pētnieki atzina – attēlā redzamais zirneklis nav indīgs un pavisam nekaitīgs cilvēkam.

Otrdien Rīgas pašvaldības policija (RPP) Ir teica, ka policijā vērsušies jau vairāki mediju pārstāvji, kas ziņojuši par šādas e-pasta vēstules saņemšanu. Vainīgais gan vēl nav noskaidrots, un RPP gaida, ka viņš pats sadūšosies un atnāks uz policiju.

Savukārt Valsts policija sāks kriminālprocesu pret šo personu, jo sabiedriskā transporta pieturvietu uzturētājuzņēmumam JCDecaux Latvija šī plakātu izlīmēšana ir nodarījusi kaitējumu.

Pirms trim gadiem – 2015. gada pavasarī – mākslinieks ar tādu pašu pseidonīmu SOME 1 sarīkoja skandalozu izstādi “Disidents” Stūra mājas pagalmā, kuras centrālais darbs bija krustā sista lelle Krievijas prezidenta Vladimira Putina izskatā. Izstādes rīkotāji saņēma Krievijas vēstniecības pārmetumus, bet divus māksliniekus pat fiziski ietekmēja iespējami Putina atbalstītāji.

Komentāri (4)

Aldis Eglājs 03.08.2018. 11.27

aldis
Kad radio 1 intervijā policijas pārstāvim jautāja par zirnekļa plakāta nodarīto kaitejumu, atbilde bija, ka kaitējums liels. Sekoja uzskaite – cik operatīvie darbinieki iesaistīti meklēšanā, cik operatīvais transports meklējumos benzīns nokurinājis. Tāpēc noziedznieks par katru cenu atr6odams, lai to visu atlīdzinātu.

0
0
Atbildēt

0

fzss 01.08.2018. 15.51

ja nebalsosiet par “Saskaņu: , tad jūs sakodīs šie zirnekļi :DDDDDD

0
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > fzss 01.08.2018. 16.11

    pietiks jau ja balsos par na vai kpkaimiņš – par latviešu vēlētāju ir padomāts arī bez plakātiem

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 01.08.2018. 11.49

ko īsti nozīmē – uzņemas atbildību?
Vai māksliniekam ir tiesības baidīt cilvekus un tad to pasludināt par mākslu?
Pie tam – izmantojot Veselības inspekcijas vārdu?

Man skiet, ka kaut kas nav īsti pareizi.
Literāti ar augļūdeni no dzemdību vannas izlej arī bērnu – vēsturi , dizaineri bendēs nost ozolus, bet šitie mūs ar insektiem baidīs …. klau un mums tādiem vēl nauda jāmaksā

nē – nu nav tas normāli, nu patiešām nē !!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu