Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Desmitiem mežu ugunsgrēku plosās sausuma pārņemtajā Zviedrijā, kas ar to dzēšanu netika galā un aicināja palīgā ES valstu spēkus. Zviedrija piedzīvo nepieredzētu sausumu un augstāko gaisa temperatūru pēdējā gadsimta laikā. Arī pie Grieķijas galvaspilsētas Atēnām (attēlā) jau vairākas dienas turpinās plaši mežu ugunsgrēki. Varas iestādes ziņo, ka tajos dzīvību zaudējuši vismaz 50 cilvēku. Foto — AFP/LETA

Eiropas Komisija (EK) 4,34 miljardus eiro lielu naudassodu uzlika tehnoloģiju uzņēmumam Google par ES pretmonopola noteikumu pārkāpšanu. Google vaino neatļautu prasību izvirzīšanā mobilo telefonu ražotājiem, kuri vēlas izmantot Android operētājsistēmu.

Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā nolēma iesūdzēt Ungāriju ES tiesā par to, ka tās likumi par patvēruma piešķiršanu un nosūtīšanu atpakaļ neatbilst ES nosacījumiem. EK arī nosūtīja oficiālu brīdinājuma vēstuli Ungārijai par jaunākajiem grozījumiem konstitūcijā, kas paredz krimināli sodīt par atbalstu patvēruma lūdzējiem.

Divi ietekmīgi ASV republikāņu senatori Marko Rubio un Lindsijs Greiems svētdien aicināja gatavot jaunas sankcijas Krievijai kā signālu prezidentam Vladimiram Putinam par to, ka nav pieņemama iejaukšanās jebkurās vēlēšanās.

ASV aizturēta Krievijas pilsone Marija Butina, kas ASV apsūdzēta, ka darbojusies kā slepena Krievijas aģente. Viņa kopā ar diviem ASV pilsoņiem un augstu Krievijas amatpersonu bijusi iesaistīta sazvērestībā, lai ietekmētu ASV Krievijas politiku un iefiltrētos ieroču īpašnieku tiesību organizācijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu