Darja Smirnova, piedalās jauniešu mūziklā • IR.lv

Darja Smirnova, piedalās jauniešu mūziklā

Darja Smirnova pēdējā ģenerālmēģinājumā pirms mūzikla Brīnumputns pirmizrādes VEF Kultūras pilī . Foto — Edmunds Brencis
Krista Dzidzēviča, speciāli Ir

Darjai (16) no Latvijas šī bija iespēja pirmo reizi piepildīt sapni un būt vienai no Dziesmu svētku dalībniecēm. Kamēr Daugavas stadionā un Mežaparka estrādē izdejoja un izdziedāja mūsu tautas skaistāko mantojumu, Darja divas nedēļas pirms svētkiem no deviņiem rītā līdz vēlam vakaram kopā ar bērniem no Latvijas, ASV, Kanādas un Zviedrijas iedzīvināja mūziklu Brīnumputns, kas veidots pēc Annas Brigaderes pasaku lugas Lolitas brīnumputns motīviem. Projekta iniciators ir latviešu diriģents no Amerikas Andrejs Jansons, un pēc pirmizrādes VEF kultūras pilī izrāde apceļos Latvijas koncertzāles.

Par izrādi Darja uzzināja no savas mūzikas skolotājas Irinas Parahņēvičas. Dziedāt meitenei paticis jau kopš agras bērnības, tāpēc izaicinājums pieņemts, un pēc atlases, kurā meitene izpildīja dziesmu Nost no kājām no mūzikla Brīnumputns, pienāca atbilde, ka loma viņai būs!

Darja iejūtas Sūrmja lomā, kas šajā izrādē ir viņai speciāli pielāgota. «Mans tēls dara, ko vēlas, ārpus jebkādām uzvedības normām, tomēr sirdī Sūrmīte ir labsirdīga. Vieglprātīga. Iemīlas Alnī, bet visas lugas garumā palīdz viņam meklēt princesi Lolitu, par kuru abu mīlestību lugas beigās no sirds priecājas,» stāsta jauniete.

Darja mācās Rīgas 34. vidusskolā un, lai gan latviski dziedājusi arī iepriekš, viņa atzīst, ka tieši valoda radīja vislielāko uztraukumu. Un, protams, aktiermāksla, kurā meitene iepriekš nekad nebija sevi izpaudusi. «Man bija bail pēkšņi aizmirst tekstu un sastingt,» atklāti saka Darja. Garie mēģinājumi uz VEF Kultūras pils skatuves gan akcentu gandrīz izskauduši.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu