Elegantiem dumpiniekiem • IR.lv

Elegantiem dumpiniekiem

L’elegante Pop–Up Picnic producente Gunta Skalberga: «Šajā pasākumā ir apvienotas daudzas lietas, kas man ir svarīgas — skaisti satikties ar draugiem, pikniku kultūra, vīns un svētku svinēšana». Foto — Kristīne Grīnvalde
Marija Leščinska

Ceturtdien, 12. jūlijā, Rīgā kopīgas vakariņas ieturēs vairāk nekā tūkstotis savstarpēji nepazīstamu cilvēku. Kur tieši, to žurnāla iznākšanas brīdī zina tikai retais

Ideja dzimusi Parīzē. Taču nu arī Rīgā kļuvusi par intriģējošiem svētkiem. Brīvdomīgas vakariņas publiskā vietā, kas nav saskaņota ar varas iestādēm. Cilvēki drīkst ierasties tikai baltās drēbēs, lai tādējādi viens otru atpazītu. Neziņa saglabāsies līdz trijiem dienā, kad piknika dalībnieki savos e-pastos saņems ziņu, uz kurieni jādodas.

L’elegante Pop–Up Picnic producente Gunta Skalberga, arī šajā pavasarī esot Parīzē, pārliecinājusies, ka skaista kopā būšana un iespēja nedaudz pakaitināt pastāvošo iekārtu francūžiem ir asinīs. Savukārt latviešiem gribas izkāpt no savas komforta zonas ar apdomu, vakariņojot ar svešiniekiem neparastā vietā. Ceturtdienas kopāsanākšana būs ceturtais publiskais pikniks Rīgā.

Pirmais šāda koncepta pasākums — Dîner en Blanc Francijas galvaspilsētā notika pirms trīsdesmit gadiem. Vīrs vārdā Fransuā Paskjē atgriezās no darba darīšanām Kanādā un nolēma draugus uzaicināt uz ballīti nevis piemājas dārzā, bet vienā no lielākajiem pilsētas parkiem — Bois de Boulogne. Kopš tā laika baltās vakariņas ir notikušas gan Versaļas pils dārzā un Eifeļa torņa pakājē, gan uz tilta. Bet Fransuā dēls tēva idejā saskatīja biznesa iespēju. Balto vakariņu ideju viņš izpletis no Ziemeļamerikas līdz Āzijai.

Pēdējo nedēļu pirms Latvijas pasākuma L’elegante Pop–Up Picnic producente Gunta Skalberga sev atstājusi brīvāku, lai arī pati varētu izbaudīt piknika neparasto atmosfēru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu