Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Izaicinājums / Journeyman
Kristīne Simsone

Izaicinājums / Journeyman.

Lai arī filmas par boksu ir populārs, bet dažbrīd vienveidīgs sporta drāmu žanrs, britu režisora Pedija Konsidīna (Tiranozaurs) stāsts aizrauj ar cilvēcisko noskaņu un iejūtību pret varoņiem. Šī neatkarīgā britu kino drāma (proti, bez plaša publicitātes atvēziena) daudzviet ir paslīdējusi zem kinoradara, taču stāstu par kāda boksera cīņu ar smagu traumu nevajadzētu laist garām — galvenā varoņa izaicinājumu un pārdzīvojumu tuvplāns iedarbojas ar skudriņas uzdzenošu jaudu. No 13. jūlija.

Forests Gamps / Forrest Gump.

Brīvdabas kino seansos Kalnciema ielā izrādītie kinodarbi ir izturējuši laika pārbaudi un uztverami par sava veida klasiku. Tāda ir arī lente no 90. gadiem — Forests Gamps. Roberta Zemeka veidotā drāma ir naivi sirsnīgs stāsts par titulvaroņa piedzīvotajām likteņa nejaušībām, aptverot 20. gadsimta ASV vēsturi. Interesanti, ka galveno lomu spēlējošais Toms Henkss par savu darbu nesaņēma algu (tiesa, viņam pienācās daļa no filmas ienākumiem). Panākumi aktierim atnesa ne tikai dāsnu samaksu, bet arī Oskaru un — vienu no mūža nozīmīgākajām kinolomām. 13. jūlijā Kalnciema ielā 35 plkst. 22. Biļetes: Bezrindas.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu