Poikāns: Ja KNAB izgāzīsies "KPV LV" finanšu lietā, tas tiešām jālikvidē • IR.lv

Poikāns: Ja KNAB izgāzīsies “KPV LV” finanšu lietā, tas tiešām jālikvidē

14
Ilmārs Poikāns. Foto: Paula Čurkste, LETA

Ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izgāzīsies, izmeklējot Artusa Kaimiņa partijas “KPV LV” nelikumīgās finansēšanas lietu, birojs tiešām būtu jālikvidē, jo lieta ir vienkārša un tajā izmeklētājiem sniegts daudz informācijas. Šādu viedokli intervijā “Neatkarīgajai” paudis bijušais “KPV LV” biedrs Ilmārs Poikāns, kurš arī pats vērsies tiesībsargājošajās iestādēs.

Ar iesniegumu KNAB par Kaimiņa, iespējams, fiktīvi nodarbinātajiem cilvēkiem, daļu no pārskaitītās naudas prasot atmaksāt atpakaļ, 2016. gada nogalē vērsās Linards Kālis, caur kura firmu “AI De Media” šīs darbības tikušas veiktas. “Kamēr Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm nepasniegsi visu ļoti skaidri kā uz šķīvīša, pēc būtības jau teju izmeklētu lietu, tikmēr kustība nenotiks,” lietas ieilgušo izmeklēšanu skaidrojis Poikāns, ziņo LETA.

“Jebkurā lietā, kur iesaistīti politiķi, jāstrādā kā ar baltiem cimdiem, ļoti rūpīgi,” izteicies Poikāns, “es šobrīd gribētu dot iespēju KNAB apliecināt savu spēju tam uzticēto funkciju izpildē un uzlabot reputāciju. Pieļauju, ka vajadzēja savākt papildu informāciju un nostiprināt pierādījumus, kas acīmredzot aizņem diezgan ilgu laiku. Protams, labāk būtu bijis to izdarīt ātrāk. Ja tiesībsargājošās iestādes šo vienkāršo lietu nespēs novest līdz galam, tad nevajag lolot nekādas ilūzijas, ka tās, pat gribot, spēs atklāt sarežģītākas shēmas. Tur, kur grozās miljoni, shēmotāji iegulda lielu darbu, lai viss būtu juridiski korekti, darbība notiek starp dažādām valstīm, kas apgrūtina izmeklēšanu. Ja KNAB izgāzīsies ar šo lietu, tad KNAB tiešām vajag likvidēt.”

Poikānam gan savulaik radies iespaids, ka toreizējā KNAB darbiniece Ilze Jurča faktiski mēģinājusi legalizēt “šādu vienkāršu politiķu un amatpersonu sponsorēšanas shēmu”. “Ja piekrītam, ka jebkurš politiķis vai amatpersona var nodibināt firmu un saņemt ziedojumus, sniedzot fiktīvus pakalpojumus vai pakalpojumus par būtiski paaugstinātu cenu, tad “Saskaņa”, ZZS un citas partijas tikai priecātos.”

Taujāts, par kādām summām “KPV LV” lietā varētu būt runa, Poikāns nekādus skaitļus nav nosaucis, bet izteicies, ka viņam esot informācija, ka “Kāļa uzņēmums nebija vienīgais, ko izmantoja pēc līdzīgas shēmas”.

Poikāns arī īsti nevarot nosaukt cilvēkus, kuru intereses stāv aiz Kaimiņa aktivitātēm: “Tas vēl ir jautājums, ko atklās nākotne, – kas īsti stāv aiz Kaimiņa. Viņš sameloja par [jurista Alda] Gobzema iesaisti. Izrādījās, ka Gobzems līdz pat detaļām zina visu, kas notiek partijā, valdē, lai gan tas nebija ar citiem saskaņots. Un tad šis cilvēks pēkšņi tikai šogad parādās kā “KPV LV” premjerministra kandidāts, lai gan “de facto” ir iemesls domāt, ka viņš jau kopš paša sākuma bija diedziņu raustītājs aizkulisēs.”

Par Gobzema iesaistīšanos politikā Poikāns bijis ļoti kritisks, jo “publiski pieejamā informācija viņu izgaismo kā klasisku karjeristu bez pastāvīgām vērtībām, kā sava labuma meklētāju”.

“Runā, ka viņu Maksātnespējas administrācijas vadītāja amatā “iebīdīja” Edgars Jaunups ar “Jauno laiku”, viņš bija maksātnespējas administrators, un laikā, kad aizvēra savu biroju it kā naudas trūkuma dēļ, ziedoja 12 000 “Vienotībai” – viņš ziedoja vai caur viņu ziedoja. Vēl ir tiesas spriedums par 120 000 eiro piedziņu no Gobzema, par nepamatoti saņemto atlīdzību viņa vadītā maksātnespējas procesā. Un tik daudz melu, apmelojumu un puspatiesību pēc Artusa aizturēšanas. Un tā ir tikai publiski redzamā daļa, bet kas vēl var atklāties… Es teiktu – šāds cilvēks jātur lielgabala šāviena attālumā no premjerministra krēsla!” teicis Poikāns, “viņa tagadējās atklāsmes par Maksātnespējas administrācijas mafiju, kuras loceklis būtībā viņš pats arī bija, atgādina zirnekļu cīņas stikla burkā, kas ir pat lietderīgas – lai runā, jo vairāk atklās, jo labāk.”

Komentāri (14)

Ēvalds Lācis 07.07.2018. 10.18

Taisnību sakot, Poikāna kungs pats ir interesants putns. Pēc tam, kad viņu par nelikumīgu datu ieguvi no VIDa notiesāja, piespriežot simbolisku sodu, viņš strauji iestājās Kaimiņa kunga politiskajā partijā. Pēc tam tikpat strauji izstājās un uzrakstīja ziņojumu, kur pienākas.

+4
-4
Atbildēt

2

    Sskaisle > Ēvalds Lācis 07.07.2018. 10.35

    tieši tāpēc, ka NEO tiek pārmesta un visu mūžu viņa pārmetīs pievienošanos Kaimiņa partijai – es nestājos nevienā partijā

    es nezinu, kādi bandīti kurai partijai ziedo , bet kapās un spārdīs pēc tam ne jau bosus bet tos nabagus

    tā kā – jā – es arī biju ļoti negatīvi pārsteigta, kad NEO iestājāss Kaimiņa partijā – kā tad tā es domāju – gudrais Neo un tāda muļķība , bet – mums visiem ir tiesības kļūdīties, ir tiesības noticēt

    starp citu – man pēkšņi šausmīgi ir iepaticies ABU MERI – nu tik ļoti , ka nespēju no viņa novērst acis – nu super – tādam jābūt politiķim – bet nu tā krava – vienotība , ko viņš velk līdzi ….nezinu – nezinu un nezinu, bet – tā lūk šobrid notiekās viss

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > Ēvalds Lācis 07.07.2018. 10.30

    meli, bezkaunīgais TU!
    NEO ir mans varonis, viens no retajiem kādi mums vispār ir.

    Tas, ka viņam inkriminēja dat noplūdi ir visīstākais valsts bandītisms. NEO par to tika vajāts un visi liekēži viņam to met acīs, kamēr to, ka ar šī datu noplūdes iespējamība bija valsts bezatbildība, pat iespējams apzināti organizēts pakalpojums reketieriem – par to neviens negrib ne domāt ne runāt.

    Lai šāda datu noplūde nebūtu – valsts – t.i. arī es maksājām miljonus konkrētām firmām, kuru bez -atbildīgie darbinieki nevis tika sodīti ar naudas sodiem, vai ielikti cietumā, bet saņēma un turpina saņemt jaunus valsts pasūtījumus/

    Mūsu visu mīļā zane raud un mēs nebandīti raudam viņai līdzi par jaunajiem u smagajiem nodokļiem, kuri tiek uzlikt tautai plecos – un tie tiek uzlikti, jo kaut kur tācu tā nauda siem valsts likumīgajiem bandītiem ir jāņem – un to paņem no nabagiem.

    Tā kā par Neo un pret valsts atbalstītajiem korumpantiem es esmu gatava cīnīties ar plinti plecos !

    +4
    -5
    Atbildēt

    1

    Ēvalds Lācis > Dusma 07.07.2018. 11.06

    Sakāt, cien. Dusma, kuri no maniem apgalvojumiem tieši ir meli?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

J.šveiks 06.07.2018. 23.53

popkāns man var iepūst svārku ļipā , balsošu par KPVL , nav jau citu par ko, visi mērgļi sārkanie

+3
-9
Atbildēt

3

    Sskaisle > J.šveiks 07.07.2018. 10.38

    mazāk alu dzer – un neceri ka tev tādam alus dzēronim kāds ļipā pūtīs, vienkārši nesapņo !

    tieši uz šitādiem turas kaimiņš un viņa mafija

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    J.šveiks > Dusma 07.07.2018. 14.41

    dusmai , es alu nedzeru, man vairāk garšo baltais …

    +1
    -1
    Atbildēt

    2

    Pēter Hercogs > J.šveiks 12.07.2018. 00.32

    Tas Dusma ir pats Poikāns, kas cenšas ar tevi koķetēt.
    Bet patiesībā Pokāns apvainojās, jo viņam gribējās valdīt.
    Bet šādi cilvēki, kas paši dara sūdus un cenšas citus apmelot, ir pilnīgas nulles.
    Zēnam apgrieza spārniņus un viņš cenšas to kompensēt šādā veidā.
    Ja jau viš ir tik gudrs lai dibina savu partiju.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    J.šveiks > J.šveiks 07.07.2018. 14.43

    bet popkāns man vienalga nav zimpatisks , tāds komunalo laiku šesķorka vien būs… patīk stučīt

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Vahamurka > J.šveiks 09.07.2018. 20.42

    Tu riktīgi zini,ka neesi daltoniķis?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > J.šveiks 07.07.2018. 07.22

    Šveiks bija gudrāks:)

    +7
    -2
    Atbildēt

    2

    Sskaisle > lno 07.07.2018. 10.39

    pa taviem naciķiem jau tapat neviens nebalsos – ko skraidi iekšā ārā skaļi blēdams

    +2
    -4
    Atbildēt

    1

    lno > Dusma 07.07.2018. 10.52

    Ar neadekvātiem ļaudīm nestrīdos:):):)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    J.šveiks > lno 07.07.2018. 14.40

    Ino ,Šveikam nebija diplomatiskas izglītības , tamdēļ viņš dažreiz šaubījās par savu viedokli, bet muļķis viņš nebija

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu