Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Spēkā stājušies Eiropas Komisijas apstiprinātie ievedmuitas tarifi (25% vai 10%) atsevišķām ASV ražotām precēm, kas ir atbildes solis uz ASV noteiktajiem tarifiem tēraudam un alumīnijam. ASV prezidents Donalds Tramps uzskata, ka viņa valdības ieviestie tarifi palīdzēs vietējiem ražotājiem pret lētu importu. Taču, piemēram, amerikāņu motociklu ražotājs Harley-Davidson paziņojis, ka tagad daļu ražotnes pārcels uz Eiropu, jo tarifi viena motocikla cenu sadārdzina par 2000 ASV dolāriem. Katru gadu Eiropā tiek pārdoti aptuveni 40 000 Harley-Davidson motociklu. Foto — Reuters/LETA

ASV izstājusies no ANO Cilvēktiesību padomes, kurā valdot «aizspriedumi pret Izraēlu» un kuras dalībvalstu vidū ir cilvēktiesību pārkāpumos apsūdzētās Kuba, Ķīna un Venecuēla.

Svētdien Turcijā notika prezidenta un parlamenta vēlēšanas, kurās visvairāk balsu ieguva pašreizējais valsts galva Redžeps Tajips Erdogans. Savukārt parlamenta vēlēšanās — viņa valdošā Taisnīguma un attīstības partija. Pēc parlamenta ievēlēšanas spēkā stāsies Konstitūcijas grozījumi par valsts pāreju uz prezidentālo sistēmu — likvidēs premjera amatu, un prezidentam būs piešķirtas plašas pilnvaras gan vadīt valdību, gan lemt par budžetu.

Lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc naftas produktiem un mazinātu bažas par cenu kāpumu, naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC vienojās palielināt naftas ieguvi par aptuveni miljonu barelu dienā.

Eirozonas valstu finanšu ministri vienojās slēgt astoņus gadus ilgušās Grieķijas glābšanas programmas un pagarināt laiku aizdotās naudas atdošanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu