Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Pilnīga skaistule
Kristīne Simsone

oo Pilnīga skaistule / I Feel Pretty. Gribētos labticīgi uzskatīt, ka šī komēdija ir izvērsusies par pārpratumu: stāsts par veselīgu pašapziņu ir tik glancētu klišeju novārdzināts, ka vietumis atgādina vīzdegunīgu parodiju. Piemēram, atziņa par ārējā skaistuma otršķirību filmā nolasās gluži vai kā šīs atziņas atspēkojums. Savukārt apsviedīgā un ar spēcīgu humoristes talantu apveltītā akrise Eimija Šūmere galvenajā lomā, šķiet, darbojas tukšgaitā. Visu cieņu Holivudai, taču filma, par spīti atsaucēm, nebūs ASV versija par Bridžitu Džounsu. Kino no 22. jūnija.

Pasaules bēgļu dienas kinoseansi. Trīs dokumentālās filmas divos seansos, kas veltīti joprojām aktuālajai migrācijas krīzei. Satricinoši cilvēkstāsti, piemēram, Skumju jūra — Cerību jūra (Sea of Sorrow — Sea of Hope) ir īsfilma par kādas sīriešu mātes mēģinājumu Eiropas drošībā nogādāt savus bērnus. Programmā iekļauta arī šāgada Berlīnes kinofestivālā izrādītā šveiciešu dokumentālista Markusa Imhūfa lente Eldorado, kas izturēšanos pret patvēruma meklētājiem mūsdienās salīdzina ar Eiropas pieredzi Otrajā pasaules karā. Savukārt Antras Cilinskas dokumentālā lente veltīta baltiešu bēgļu gaitām — Baltijas sāga (2000). Kinoteātrī Splendid Palace 21. jūnijā. Ieeja bez maksas.

Billes Rīga. Pastaiga pa Vizmas Belševicas Grīziņkalnu. Ināras Kolmanes veidotajā Billes ekranizējumā liela nozīme ir Grīziņkalna videi — rakstnieces Vizmas Belševicas bērnības dzīvesvietai. Bille vēl aizvien ir skatāma kino repertuārā, tālab Rakstniecības un mūzikas muzeja iniciatīva — ekskursiju pa Grīziņkalna apkaimi — var kalpot kā lielisks papildinājums filmas iespaidiem. 27. jūnijā plkst. 18 un 30. jūnijā plkst. 12. Pulcēšanās pie 1905. gada pieminekļa Grīziņkalna parkā. Dalības maksa: 3 €. Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu