Skujiņš atsauc savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam • IR.lv

Skujiņš atsauc savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam

1
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāts, bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš preses konferences laikā Ministru kabinetā. Foto: Paula Čurkste, LETA

Māris Skujiņš atsauc savu pieteikumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, teikts Skujiņa paziņojumā medijiem.

“Melu kampaņas organizatori un tās tiražētāji medijos ir uzvarējuši. Nācu ar izsvērtiem piedāvājumiem un skaidru vīziju par VID attīstību. Priecājos, ka tie tika atzinīgi novērtēti gan atlases komisijā, gan sarunā ar ministri, gan sarunās ar nozaru organizāciju pārstāvjiem, gan frakcijās. Šodien informēju Drošības policiju par melu kampaņas indikācijām, kas bija manā rīcībā. Pēdējās dienas ir spilgts apliecinājums politiskās kultūras purvam visnožēlojamākajā veidā. Šī epizode ir zaudēta, bet ilgtermiņā būsim uzvarētāji. Par savu lēmumu informēju ministri un Valsts kancelejas direktoru. Atvainojos savai ģimenei par pēdējo dienu elli,” teikts Skujiņa paziņojumā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar preses sekretāra Andreja Vaivara starpniecību aģentūrai LETA norādīja, ka atsaukt savu pieteikumu VID vadītāja amatam ir Skujiņa paša izvēle. Tāpat Vaivars piebilda, ka uz VID vadītāja amatu tiks izsludināts jauns konkurss.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) respektē Skujiņa lēmumu atsaukt pieteikumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, aģentūrai LETA sacīja ministre. Viņa norādīja, ka nav informēta par Skujiņa apsvērumiem spert šādu soli, tomēr ministre respektē šo lēmumu.

Tāpat Reizniece-Ozola atzina, ka ar Skujiņa lēmumu iekavējas VID vadītāja iecelšana amatā un būs nepieciešams rīkot jaunu VID vadītāja amata konkursu. Finanšu ministres ieskatā, VID vadītāja amata konkursa komisijai Valsts kancelejas vadībā būs daudz lielāka rūpība jāpievērš potenciālo risku novēršanai.

Vaicāta, vai Skujiņš šādu lēmumu varētu būt pieņēmis politiska spiediena rezultāta, Reizniece-Ozola sacīja, ka nezina, jo nav tikusies ar Skujiņu un pārrunājusi viņa lēmumu. “Patlaban svarīgāk ir skatīties nākotnē,” piebilda ministre. Finanšu ministre nākamnedēļ plāno tikties ar Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, lai pārrunātu jautājumu, kas saistīts ar jaunu VID vadītāja amata konkursa rīkošanu. Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, jauns konkurss ir jārīko, lai visiem pretendentiem būtu līdzvērtīga starta pozīcija.

Koalīcijas vairākums pašlaik nesteidz paust atbalstu Skujiņa kandidatūrai VID ģenerāldirektora amatā.

Pirms oficiāla lēmuma pieņemšanas paredzēts sagaidīt Valsts kancelejas (VK) rosinātās atkārtotās pārbaudes rezultātus par Skujiņa iespējamo saistību ar skandālos iepīto uzņēmēju Māri Martinsonu.

Nacionālā apvienība šonedēļ pēc Skujiņa iztaujāšanas vēl nelēma par savu pozīciju attiecībā uz kandidātu. Partija “Vienotība” lūdza atlikt Skujiņa virzīšanu uz VID ģenerāldirektora amatu, lai no finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) saņemtu skaidrojumu par bažām saistībā ar pretendenta atbilstību šim amatam.

Komentāri (1)

kolpants 07.06.2018. 23.38

Partija “Vienotība” lūdza atlikt Skujiņa virzīšanu uz VID ģenerāldirektora amatu, lai no finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) saņemtu skaidrojumu par bažām saistībā ar pretendenta atbilstību šim amatam.

Ну с НО и СЗК все понятно, они же почти как Согласие). А вот Единство…Что же оно так юлит? То есть информации в прессе не хватает?) надо попробовать переложить ответственность на СЗК и Озолу?) А если она скажет “я проверила, все ок”? Единство проголосует “за” а потом будет (уже можно сказать, как обычно) оправдываться “а что м, мы ничего, нам партнеры сказали, что все ок, мы же в коалиции, должны доверять”.
Ну наберитесь вы смелости и заявите-мы против этой кандидатуры, так как открылись непонятные факты, а начальник ВИДа не должен иметь ни малейших сомнений в своей репутации.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu