Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooc Viļņu varā / Adrift. Islandiešu režisors Baltazars Kormakūrs atgriežas pie paša iecienītās tēmas par izdzīvošanu sūros apstākļos. Filma balstīta Tamijas Oldhemas Eškraftas autobiogrāfiskajā stāstā par burāšanas incidentu astoņdesmitajos, kad viņa ar savu līgavaini šķērso Kluso okeānu. Viļņu varā ir dramatisks attiecību stāsts un izdzīvošanas trilleris vienlaikus. Filmā nav daudz psiholoģisku apakštoņu, taču stāsts par pāra traģisko likteni ir veidots tā, lai dažbrīd manipulatīvi, tomēr aktīvi izprovocētu gan žēlumu, gan aizkustinājumu un arī līdzpārdzīvojumu. Spēcīgākais ķēdes posms filmā ir jaunā aktrise Šeilīna Vudlija, kura daudzšķautņaino lomu spēlē ar krampīgu vitalitāti. Kino no 8. jūnija.

Juras laikmeta pasaule: Kritusī karaļvalsts / Jurassic World: Fallen Kingdom. Stīvena Spīlberga 1993. gadā uzņemtā piedzīvojumu drāma Juras laikmets (Jurassic Park) piedzīvo nu jau ceturto turpinājumu. Spāņu režisora Huana Antonio Garsijas Bajona radītā filma atgriežas Juras laikmeta dinozauru parkā, ko piemeklējusi dabas kataklizma. Neesmu redzējusi. No 8. jūnija.

Baltijas praids 2018. Atzīmējot Baltijas praidu, kinoteātrī KSuns iespējams noskatīties divas zīmīgas filmas. Viena ir kulta klasika un par sociālo fenomenu kļuvusī 1975. gada filma Rokija Horora šausmu šovs (Rocky Horror Picture Show) — parodisks veltījums 20. gadsimta pirmās puses B kategorijas žanra kino (piemēram, šausmenēm un zinātniskajai fantastikai). Pārspīlējumiem bagātais režisora Džima Šērmana muzikālais darbs uz lielā ekrāna izskatās īpaši krāšņi. Otra filma — Dievišķā kārtība (Die göttliche Ordnung) — ir Šveicē tapusi sociālā drāma par 70. gadiem, laiku, kad šveicietes cīnījās par balsstiesībām. Attapīgie humora ielaidumi «uzmundrina» filmas stāstu, taču nenomāc tēmas sociopolitisko nozīmību. KSuns 8. un 10. jūnijā. Ieeja bez maksas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu