Politiskā izglītība • IR.lv

Politiskā izglītība

1
Aivars Ozoliņš

ZZS un Saskaņai ir svarīgi pirms vēlēšanām izgāzt izglītības reformu

Daudz diskutēts par izglītības reformas saturu. Gan par «izglītības satura reformu», gan arī plašākā izpratnē — par reformu kā līdzekli modernas izglītības sistēmas veidošanai Latvijā. Krietni mazāk runāts par reformas politisko formu. Jeb, vienkāršāk sakot, par politiķu priekšvēlēšanu aprēķiniem.

Redzam, protams, arī klasisku pretestību pārmaiņām — lai paliek, kā ir, mēs taču savulaik izskolojāmies un bez jebkāda jauna satura esam, ai, cik gudri! Klāt nāk naudas intereses — izglītības darbinieku arodbiedrībai rūp galvenoties sistēmas senioru pensijas un sirdsmiers, pagastvečiem un privātiem bērnudārziem pirmajā vietā savs bizness šodien, nevis gudri jaunieši nākotnē.

Ar līdzīgu pretestību saduras jebkuras pārmaiņas. Demokrātiskā valstī līdzeklis pret šādu «konservatīvismu» ir visu iesaistīto pušu diskusijas. Diemžēl ar to vien nepietiek pret atklāti nepateiktu savtīgu politisku aprēķinu.

Tas ir vienkārši. Iedomājieties sevi esam Zaļo un Zemnieku savienības vēlēšanu kampaņas stratēģi. Jums ir jāizliek vēlētājiem jūsu rīcībā esošās kārtis vinnestu sološā kombinācijā. Kas jums ir, ko piedāvāt?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu