Alutiņa vecie brāļi • IR.lv

Alutiņa vecie brāļi

1
Aivars Ozoliņš

Zemkopības ministra Dūklava biznesa partneris būvē Krievijas desantkuģus

Kā pārdot Latviju? Pa gabaliņam un komplektā ar alu un šprotēm. «Saimniekiem savā zemē» tā ir tikai prece.

Kamēr aizsardzības ministrs no Zaļo un Zemnieku savienības Raimonds Bergmanis gatavojas ar NATO partneriem atvairīt Krievijas iebrukumu, ja tāds notiktu, viņa partijas biedram un zemkopības ministram Jānim Dūklavam kopīgs bizness ar Krievijas iespējamā iebrukuma tehnikas ražotāju. Lai iedzeram, lai svinam!

LTV raidījums De facto atklājis, ka ministra Dūklava biznesa partneris Igors Šeheļevs, kam pieder gandrīz puse Dūklava uzņēmuma Piebalgas alus akciju, būvē desantkuģus Krievijas Baltijas flotei un ātrgaitas kuterus Federālajam drošības dienestam (bijušajam VDK).

Šeheļevs nav no redzamākajiem Krievijas oligarhiskā biznesa dūžiem. Viņam piederot kuģu būves uzņēmums Finsudprom, kura daļa ir Jaroslavļas kuģubūves rūpnīca, kura būvējot arī kuģus desantniekiem un čekistiem. Taču par «mākslas mecenātu» dēvētais rūpnieks ir, piemēram, Krievijas muzeju sargu un draugu attīstības fonda padomes loceklis, kurā ir arī tādi Krievijas politmafijas dinozauri kā Lukoil prezidents Alekperovs, Severstaļ vadītājs Mordašovs, VTB bankas prezidents un bijušais Putina administrācijas vadītāja vietnieks Kostins.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu