Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Izmeklējot darījumus ar nekustamo īpašumu un teritoriālā plānojuma maiņu Jūrmalā, Ģenerālprokuratūra par korupciju sākusi kriminālvajāšanu pret uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, viņa meitu Maiju Čerņavsku un kādu Veselības inspekcijas amatpersonu, savukārt pret Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) pagaidām apsūdzību nolemts necelt. Viņa kriminālprocess nodots atpakaļ KNAB papildu izmeklēšanai.

Sociālā nodokļa nemaksātāji veselības apdrošināšanas iemaksas varēs izdarīt no 1. septembra, lēma valdība. Brīvprātīgās iemaksas 2018. gadā ir 1% apmērā no minimālās mēnešalgas jeb 51,6 eiro gadā. Ja iemaksas neveiks, šie cilvēki no nākamā gada varēs saņemt ierobežotu medicīnisko pakalpojumu klāstu. Tādējādi bez veselības aprūpes var palikt no 100 000 līdz 300 000 iedzīvotāju.

Latvijas iekšzemes kopprodukts šā gada pirmajā ceturksnī palielinājās par 4,3%. Visvairāk pieaugumu ietekmēja pieaugums būvniecībā — par 35%, mazumtirdzniecībā — par 5% un rūpniecībā par 3%.

Koalīcija pirmdien vienojās mainīt par priekšvēlēšanu aģitācijas likuma grozījumu sagatavošanu atbildīgo komisiju. Turpmāk par to būs atbildīga Saeimas Juridiskā komisija. Deputātiem radās aizdomas, ka līdzšinējās atbildīgās Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas priekšsēdis Sergejs Dolgopolovs (S) apzināti bremzē izmaiņas. Nacionālās apvienības sagatavotie grozījumi paredz, ka turpmāk aģitācija varēs notikt tikai latviešu valodā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu