Gapoņenko aiztur par iespējamām pret Latviju vērstām darbībām • IR.lv

Gapoņenko aiztur par iespējamām pret Latviju vērstām darbībām

38
Nereģistrētās organizācijas "Nepilsoņu kongress" aktīvists Aleksandrs Gapoņenko. Foto: Edijs Pālens, LETA

Drošības policija (DP) aizturējusi nereģistrētā veidojuma “Nepilsoņu kongress” (NK) vadītāju Aleksandru Gapoņenko par iespējamām pret Latviju vērstām darbībām, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Gapoņenko aizturēšanu apstiprināja arī viņa advokāte Imma Jansone, kura gan nezināja, kāpēc viņš aizturēts.

Advokāte ir ceļā pie klienta, kurš šodien tikšot pratināts. Pats Gapoņenko uz aģentūras LETA zvaniem neatbildēja, jo viņa tālrunis ir izslēgts.

DP, neminot aizturētās personas vārdu, informēja, ka aizturēšana notikusi kriminālprocesā, kas sākts 4. aprīlī par darbību, kas vērsta pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Satversmē neparedzētā veidā. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Saistībā ar sākto kriminālprocesu un personas aizturēšanu tiek veiktas arī kratīšanas ar personu saistītos objektos. Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, DP patlaban plašākus komentārus nesniedz.

DP informēja, ka pret aizturēto personu iepriekš ir rosināts sākt kriminālvajāšanu par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu. LETA jau ziņoja, ka pērn februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā Gapoņenko apsūdzēts par nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šo lietu skatīs 19. jūnijā.

Pēc prokuratūras domām, apsūdzētais 2015. gada 27. februāra vakarā sociālajā tīklā “Facebook”, izmantojot savu izveidoto profilu, tīši publicēja rakstveida izteikumus, apzinoties, ka to saturs ir vērsts uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu pret latviešu, lietuviešu un igauņu tautības pārstāvjiem.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V) šonedēļ lūdza DP izvērtēt Gapoņenko sacerējumus sociālajā tīklā “Facebook” par to, ka amerikāņi Rīgā “veikšot etnisko tīrīšanu”. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Gapoņenko piektdienas aizturēšana 4. aprīlī sāktajā kriminālprocesā nav saistīta ar šo paziņojumu “Facebook”.

Gapoņenko sociālajā tīklā “Facebook”, it kā atsaucoties uz kādu “amerikāņu draugu”, ierakstīja, ka maija vidū Rīgas ielās notikšot plašas NATO militārās mācības, kuru laikā daļa amerikāņu karavīru maskēšoties par krievvalodīgajiem un inscenēšot nekārtības, kas vēlāk masu medijos tikšot atainotas kā reālas masu nekārtības, kuras organizējusi Krievija. Gapoņenko apgalvoja, ka amerikāņu karavīri kopā ar DP veikšot krievvalodīgo arestus, kas noslēgšoties ar koncentrācijas nometnes izveidi un eksekūciju “Skonto” stadionā.

DP savos pārskatos Gapoņeko regulāri vērtē kā Krievijas tautiešu politikas atbalstītāju.

Komentāri (38)

Sskaisle 20.04.2018. 17.56

nu lūk, bet kas ir civicus – nav tā arī skaidrs

tomēr es domāju, ka viņi tie civicus speciāli izceļ NA – lai nu visi latvieši taad domātu, ka NA ir lielie demokrātijas aizstāvji Latvijā – būtu man pajautājuši – es viņiem visu izstastītu – prasti kremļa kalpi – tadi nacionālisti kā es Sabas ķēniņiene –

zemiskie propagandisti – sasodītie!

+4
-1
Atbildēt

0

AK 20.04.2018. 16.48

Domāju, ka Gapoņenko un līdzīgo uzvedība ir lielāka plāna sastāvdaļa – tādu aktivitāšu mērķis ir padarīt uz šī fona Saskaņu par pieņemamu un nekremlisku partiju, lai pēc vēlēšanām var kārtējo reizi mēģināt šos iedabūt valdībā.

Tad otra plāna daļā – kremļa troļļi piesauks naciķus Gapoņenko sakarā, ka tos arī dažus vajadzētu uz DP saukt un rezultātā mēģinās tādējādi kaut kādu daļu vietējo pielīdzinātu Gapoņenko, tik it kā no pretējās nometnes, kaut patiesībā latviešu vidū nav tādu, ko pielīdzināt viņam.

Tādējādi daļu vietējo centīsies diskriminēt vēlētāju acīs un centīsies maksimizēt pretkrievu pozīcijās esošo neitralizēšanu, vienlaicīgi panākot maksimālu atbalstu tādiem, kas būtu gatavi runāt par saskaņas ņemšanu valdībā.

+5
-2
Atbildēt

3

    Sskaisle > AK 20.04.2018. 16.57

    jā un visai pasaulei ziņot, ka Latvijā moca brīvības cīnītājus, ka minoritāte, kura ir majoritāte tiek apspiesta

    eh – labi – ko tur iebilst – neko jau vairs – SC+ NA+ZZS – trejmeitiņām skaisti dzīvot neaizliegsi

    +5
    -5
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 20.04.2018. 20.16

    Vai esi aizmirsusi, pretīgā prokrieviskā krople, ka tavējās Putina kuces: Zatļers, Rinkēvičs, Kozlovskis un Ķirsis bija zem SC sedziņas un Āboltiņa, Pabriks un Ēlerte arī gribēja tur palīst?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Jānis Lakijs > AK 20.04.2018. 17.42

    Redz, kur jau sākas Jūsu pieminētā plāna izpilde no otras puses. Turklāt ar starptautiskas organizācijas piesaisti.
    http://m.rus.delfi.lv/latvija/article.php?id=49957141

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    vvilums > AK 21.04.2018. 08.39

    Maskavai tuvākais mērķis noteikti rudenī izveidot prokremlisku valdību Latvijā un šim mērķim viņi ir visai tuvu, jo vēlēšanās kārtējo reizi vinnējusi SC , piemeklējot sev noderīgos ideotus, ar masīvu propagandas , un troļļu atbalstu kā arī ar dažāda veida provokācijām no ārpuses ir stiprs arguments tam.

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > vvilums 21.04.2018. 10.30

    Ja SC un JKP kopā savāks 50 + 1 mandātu, kremlis būs uzvarējis Saeimas vēlēšanās un Zatļera – Ušakova taisītais fašistiskais, neostaļiniskais valsts apvērsums, kļūs par realitāti.

    0
    -3
    Atbildēt

    1

    tonijs > altinyildiz 21.04.2018. 16.47

    Tu esi muļķis vai provokators, ja domā, ka JKP ies kopā ar Saskaņu, bet ZZS gan var iet kopā ar Saskaņu. Latviešiem, kuri atbalsta latviskas, eiropeiskas partijas, tagad nevajadzētu karot savā starpā, jo brīdis ir gana nopietns.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > tonijs 21.04.2018. 17.18

    Ar ko JKP atšķirās no ZRP un Vienotības?

    +3
    -2
    Atbildēt

    1

    tonijs > altinyildiz 22.04.2018. 09.00

    Ar to, ka tā ir jauna partija (ZRP vairs nepastāv) un tās programmas pamatā ir cīņa par tiesiskumu un pret korupciju (Vienotība par to ir aizmirsusi).

    0
    -3
    Atbildēt

    2

    QAnon > tonijs 22.04.2018. 11.07

    “Tiesiskums un pret korupciju” a’la komunistu cūku un čekas pidarasu “Latvijas ceļš”? Par darbību tai organizētās noziedzības grupējumā, Bordāns vēl pat pirmos 10 000 gadus nav nolauzis, rokot purvā kūdru, kaut gan par tik smagiem noziegumiem, pat parasts nāvessods būtu tīrākā žēlsirdība.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > altinyildiz 22.04.2018. 21.38

    Ar organizētās noziedzības grupējumu tu protams domā Nacionālo apvienību, kurā Bordāns bija nejauši iekūlies?

    0
    -2
    Atbildēt

    1

    QAnon > tonijs 23.04.2018. 12.14

    Nē, korpofāg, NA čeka to kropli bija iefiltrējusi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    BardainaisSigne > tonijs 23.04.2018. 08.40

    Laba analoģija ar zatleristiem.Tiem arī bija uzdevums ievilkt Saskaņu koalīcijā,cīņa ar korupciju,protams,bija tikai dūmu aizsegs,tāpat kā tagad Bordānam.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

J.šveiks 22.04.2018. 08.08

ir aizdomas ka komunisti un krievi var vinnēt vēlēšanās , ne velti brigmaņa ienākumi jau teju pusmiljons, bet tam gapōņenko nedot rīt , ja reiz pieteicis bada streiku , lai nosprāgst badā

+2
-1
Atbildēt

2

    QAnon > J.šveiks 22.04.2018. 11.22

    Vai tad pats neslavēji Putina kuci, staļinisko “ņedobitku”, izdzimteni, kurš kopā ar latviešu tautas bendēm, svinot 9. maiju, uzkrāva sev vainu par pus miljona latviešu un desmitiem miljonu nevainīgu eiropiešu nāvēm, Zatļeru, par SC vilkšanu koalīcijā?
    Krievs Gapoņenko ir mazāk bīstams, kā “latvieši”: Zatļers, Rinkēvičs, Kozlovskis, Ķirsis, Dombrovskis un Pabriks.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    kolpants > J.šveiks 22.04.2018. 10.48

    не волнуйтесь. Не пойдет СЗК с ЦС. Прошлые ЦС тоже выиграл, и что? Президент не поручил составлять правительство и все.
    Скорее всего, СЗК получит право формировать правительство, и наберет остальные прошедшие латышские партии. Интрига только в том, сколько новое Единство наберет.
    И сколько Жданок отберет у ЦС. А и пусть отбирает. Толку от оппозиции все равно никакого. Как в РД ЦС блокирует любые предложения оппозиции, так и в Сейме позиция блокирует почти все предложения ЦС.
    А так пусть сидит Жданок и в ближайшие 4 года буруздит за госденьги. Хоть какая-то польза будет от затрат на Сейм.

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    kolpants > kolpants 22.04.2018. 10.58

    Да и невыгодно сейчас ЦС идти в коалицию. Придется перестраивать работу в РД. Будет же странно сидеть в коалиции с Единством, и при этом не сотрудничать в рижской думе.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Jānis Lakijs > kolpants 22.04.2018. 11.27

    Будет же странно сидеть в коалиции с Единством, и при этом не сотрудничать в рижской думе
    ===
    Wspólni sponsorzy “Centrum Zgody” i “Jedności” załatwią to między sobą w pięć minut. Może jeszcze Bordana wezmą do kupy.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu