Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Nora. Latvijas Televīzijas režisores Lindas Oltes veidotā biogrāfiskā drāma par slaveno padomju laika estrādes dziedātāju Noru Bumbieri. Filmas vēstījums sola šķetināt «estrādes dzīves neredzamo pusi», atskatoties uz padomju reālijām un mākslinieces izdegšanu. Noras Bumbieres lomu atveido Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča. Neesmu redzējusi. Splendid Palace no 20. aprīļa līdz 4. maijam.

ooo Jupitera mēness. Aizvadītajā Kannu kinofestivālā izrādītā ungāru filma ir atskats uz bēgļu krīzi un fokusējas uz migrantu ieceļošanu Eiropā. Mākslinieciski lavierējot starp sociālu stāstu ar dažiem komēdijas ielaidumiem un fantāzijas drāmu, Jupitera mēness vēsta par kāda jauna sīriešu puiša nejaušo tikšanos ar korumpētu ungāru mediķi. Saistošs temats un ambicioza vēlme to šķetināt neordinārā veidā, taču iecere sapinas daudzo detaļu un neviendabīgās stilistikas pārblīvētajā stāstā. Splendid Palace no 20. aprīļa.

Ingmaram Bergmanam 100. Suminot leģendārā zviedru režisora Ingmara Bergmana simtgadi, kinoteātrī KSuns ir skatāma klasiķa filmu izlase, kurā iekļauti arī viņa filmogrāfijas stūrakmeņi — Zemeņu lauks un Rudens sonāte. Atklāšanā 20. aprīlī kinozinātnieka Viktora Freiberga vadīta diskusija par Bergmana filmu uztveri mūsdienās. KSuns no 20. līdz 24. aprīlim.

ooo Tikšanās vieta / The Place. Līdzīgi Tikšanās vietas režisora Paolo Dženovēzes iepriekšējai filmai Pilnīgi svešinieki, arī te «spēles noteikumi» ir tie paši: stāsts balstās dialogos, kuros tiek vētīta kādas cilvēku grupiņas mijiedarbība. Šoreiz stāsts nav par personisku attiecību virāžām, bet gan par to, uz ko cilvēki ir gatavi, lai sasniegtu kāroto. To visu, gluži kā vērotājs no malas, uzklausa kāds noslēpumains kungs, pie kura filmas varoņi tērcītēm plūst pēc ieteikumiem. Intriģējošs un enigmātisks darbs, kura uztveri nedaudz nogurdina vienveidīgā stāstījuma forma. Kino no 20. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu