Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdības koalīcija pirmdien vienojās par obligātās iepirkuma komponentes (OIK) maksājumu samazināšanu, novirzot šim mērķim Latvenergo virspeļņu. Par šo jautājumu valdība varētu lemt pēc nedēļas. Ja no Latvenergo peļņas šim mērķim novirzītu 78,9 miljonus eiro, iedzīvotāju maksājumi par OIK samazinātos vismaz par 13%, apgalvo ekonomikas ministrs. Jaunās izmaiņas varētu stāties spēkā no 1. jūlija.

Zemes īpašnieki Satversmes tiesā uzvarēja Saeimu — tiesa atzina par valsts pamatlikumam neatbilstošām normas, kas šogad samazināja piespiedu zemes nomas maksu zem daudzdzīvokļu mājām jeb dalītajos īpašumos. Tiesa nolēma, ka likumgrozījumi zaudēs spēku 2019. gada 1. maijā un Saeimai līdz tam likums ir jālabo. Tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele atzina, ka likumdevējs jautājumu nerisina pēc būtības. Līdzīgu strīdu Satversmes tiesa izskatīja jau pirms 10 gadiem.

Skolu tīkla optimizācija šogad skars 59 izglītības iestādes, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas informācija.

Ministru kabinets ar sociālajiem partneriem noslēdza ģenerālvienošanos, ka turpmāk darbiniekiem par pirmajām divām virsstundām būs jāpiemaksā ne mazāk par 50%, bet par katru nākamo virsstundu — ne mazāk par 100% atalgojuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu