Tad atbrauca latvietis • IR.lv

Tad atbrauca latvietis

5
Jānis Strapcāns. Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency
Ieva Puķe

Mūziķis Jānis Strapcāns, pirms gada pārcēlies uz Igauniju, jaunajā televīzijas raidījumā Latvietis. Paralēlās pasaules apciemos likteņa biedrus no Japānas līdz Meksikai. «Dzīvojot citur, ir lielāka iespēja dziļāk iegremdēties savā privātajā telpā,» viņš ir pārliecinājies

Pa Valdemāra ielu Jānis Strapcāns nevar ilgi staigāt nepamanīts, jau drīz pretī smaidīdams nāk labu laiku neredzēts draugs. Jānis dabū stāstīt, ka no Tallinas izrāvies filmēšanās dēļ — raidījuma Latvietis. Paralēlās pasaules 1. sēriju 4. aprīlī rādīja LTV1. Tā bija par Somijas latvieti Arturu Dutku, kurš atjaunojis Rovaniemi alus darīšanas tradīciju, un paralēli — par Latvijā apmetušos somu mūziķi Marko Ojalu.

«Katrā sērijā latvietis no citas valsts un tās valsts pilsonis Latvijā,» Jānis precizē. «Dokumentējam vienu dienu viņu dzīvē. Kā, piemēram, japāniete Miki Nakazava-Miklaševica, mikrobioloģijas docente Rīgas Stradiņa universitātē, mostas, iet uz darbu, pusdieno, vakariņo, satiekas ar draugiem, pavada brīvo laiku. Tāpat — kā to dara latvietis Japānā.

Pat raidījuma stilistika ir paralēlie ekrāni — astoņi no rīta vienā valstī un astoņi no rīta otrā.»

Patiesībā dzīve nerit tik hronoloģiski paralēli, Jānis pats vēl cīnās ar laika zonu pārvarēšanas sekām. Dienu iepriekš atgriezies no Japānas, nedaudz saguris, bet iespaidu pilns. «Bijām pie Daiņa Viskera, kurš ir apprecējies ar japānieti. Fizioterapeits, Japānā strādā būvniecības firmā. Brīvajā laikā spēlē beisbola komandā, tas Japānā ir populārākais sporta veids.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu