Infografiks: Latvija 2. vietā pasaulē pēc mobilā interneta izmantošanas rādītājiem • IR.lv

Infografiks: Latvija 2. vietā pasaulē pēc mobilā interneta izmantošanas rādītājiem

Latvija  ieņēmusi otro vietu pasaulē pēc mobilā interneta izmantošanas rādītājiem ar vidēji 8,2 GB mēnesī, liecina OECD 2017. gada ziņojums “Digital Economy Outlook”. Visaktīvāk mobilo internetu izmanto Somijas iedzīvotāji. Trešajā vietā ir Austrija, ceturtajā – Zviedrija, bet piecinieku noslēdz Dānija. Igaunija atrodas sestajā vietā.

Latvijas iedzīvotāji arī bieži izmanto internetbanku pakalpojumus – 2017. gadā internetbanku regulāri lietojuši 61,2 % Latvijas sabiedrības. Pēc internetbanku izmantošanas rādītājiem tas Latviju ierindo 10. vietā Eiropas Savienības (ES) valstu starpā un otrajā vietā Baltijas valstu vidū.

Likumsakarīgi, ka Latvija sasniegusi augstus rādītājus arī publisko pakalpojumu digitalizācijā – pašlaik Latvija ieņem astoto vietu ES dalībvalstu vidū valsts pārvaldes tiešsaistes pakalpojumu pieejamības ziņā. Vēl 2016. gadā Latvija ierindojās 13. vietā.  Paaugstinās arī sabiedrības aktivitāte tiešsaistes pakalpojumu lietošanā –  kopš vienotā valsts pakalpojumu portāla www.latvija.lv  izveides e-pakalpojumus saņēmuši vairāk nekā 800 000 unikālo lietotāju, turklāt katru gadu unikālo lietotāju skaits, kas sākuši kādu e-pakalpojumu, palielinās vidēji par 100 000. E-pārvaldes pakalpojumus kopumā izmanto 38% sabiedrības, kas ir virs ES vidējiem rādītājiem.

Pēc izmantošanas biežuma sabiedrībā populārākie e-pakalpojumi portālā www.latvija.lv ir dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana, informācija par sociālās apdrošināšanas iemaksām un elektroniskā pieteikšanās studijām.

Tāpat Latvija strauji progresē arī atvērto jeb sabiedrībai brīvi pieejamo datu jomā. ES datu atkalizmantošanas indeksā 2017. gadā Latvija ierindojusies 17. vietā, viena gada laikā sasniedzot vidējos ES rādītājus.  Tas ir 10 vietas augstāk nekā 2016. gadā, kad Latvija starp ES un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm ierindojās 28. vietā.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu