Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvija solidarizējās ar Lielbritāniju un paziņoja par Krievijas vēstniecības otrā sekretāra izraidīšanu, bet melnajā sarakstā iekļāva Krievijas lidsabiedrības Aeroflot pārstāvi Latvijā. Krievija paziņoja, ka uz to reaģēs ar līdzvērtīgu soli. Vairāk nekā 20 valstis solidarizējās ar Lielbritāniju un izraidīja vairāk nekā 100 krievu diplomātu.

Valdība un finanšu sektora uzraugi vienojās par čaulas uzņēmumu aizliegšanu Latvijā. Valdība par šo jautājumu varētu lemt 3., bet Saeima — 8. aprīlī. Aizliegums apkalpot čaulas firmas jeb veidojumus bez reālas saimnieciskas darbības skars 11 bankas. FKTK vadītājs Pēters Putniņš teica, ka kopējais noguldījumu lielums čaulas uzņēmumos ir vairāki miljardi eiro, taču tas neietekmēs tautsaimniecību. Komercbanku asociācija vēlas čaulas veidojumus aizliegt ar likumu.

Dzelzceļa Rail Baltica pirmais posms tiks projektēts Latvijā. Tas būs dzelzceļa atzara projekts savienojumam ar lidostu Rīga, paredz Satiksmes ministrijā noslēgtais līgums. No piecām uzņēmumu apvienībām starptautiskā konkursā uzvaru guva pilnsabiedrība Prosiv ar Itālijas, Slovākijas un Latvijas uzņēmumiem. Projektēšanas cena ir 4,5 miljoni eiro. Dzelzceļa staciju lidostā Rīga plānots pabeigt 2025. gadā. Arī Baltijas valstu dzelzceļa projekta īstenotāja kopuzņēmuma RB Rail vadītāja Baiba Rubesa turpinās darbu uzņēmumā, pagājušajā nedēļā apstiprināja uzņēmuma padome.

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumos, kuri paredz ar 2019./2020. mācību gadu mazākumtautību skolās sākt pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā. No 2020./2021. mācību gada vispārējās izglītības iestādēs 10. un 11. klasē visi vispārizglītojošie priekšmeti būs latviešu valodā, bet dzimtajā valodā varēs apgūt mazākumtautību valodu, literatūru un ar kultūru un vēsturi saistītus priekšmetus. Saskaņa lūgs Valsts prezidentu neizsludināt grozījumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu