Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kapeņu izlaupītāja Lara Krofta
Kristīne Simsone

ooo Tikumīga sieviete / A Decent Woman. Argentīnā mītošā austriešu režisora Lūkasa Valentas Rinnera sociālā drāma ir interesants veidojums. Ieturēta estētiskā minimālismā un draudīgi tumšās toņkārtās, filma ir savdabīgs sociālo šķiru vērojums nedaudz teatrālā, absurdi humoristiskā veidā. Filma spēj pārsteigt, raisīt ziņkārību un arī šokēt, taču tās vēstījumā trūkst idejiskās saistvielas un konsekvences. Kino Bize un KSuns no 8. marta.

ooo Atriebība / Revenge. Franču režisores Korālijas Faržeā filmas stāsts ir brutāls — tas vēsta par jaunas meitenes cīņu par izdzīvošanu un atriebi pēc tam, kad trīs draugu kompānija viņu ir centusies nogalināt. Apzināts koncepts vai liesa izdoma, spriediet paši: Faržeā stāstījumā pārtiek tikai no klajas ironizācijas par žanra klišejām un sieviešu seksualizāciju popkultūrā. Te asinis burtiski pludo un ikkatrs vardarbības akts tiek aplūkots urķīgos tuvplānos. Pieņemu, ka ar īpaši nostādītu humora izjūtu to varētu nolasīt kā veidotāju iecerētu asprātību — man tas īsti neveicās. Kino no 16. marta.

Kapeņu izlaupītāja Lara Krofta / Tomb Raider. Varam uzskatīt, ka ar šo lomu zviedru aktrise Alīsija Vikandere ir «oficiāli» uzņemta Holivudā. 2001. gadā Laras Kroftas sāgā titullomu spēlēja Andželīna Džolija, kurai šis darbs aizsāka zvaigžņotu karjeru. Vikandere līdz šim ir spējusi vienlīdz spoži nospēlēt visdažādākās lomas — sākot ar 18. gadsimta Dānijas karalieni, beidzot ar robotu. Šajā darbā viņas varone ir dumpīga mantiniece, kura dodas uz nomaļu salu šķetināt sava tēva pazušanu. Esmu gatava saderēt, ka tieši viņa ir šī grāvēja dvēsele, virzītājspēks un iemesls, kāpēc skatīties Laras Kroftas stāsta reanimāciju. Neesmu redzējusi. Kino no 15. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu