Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvija no partneriem ASV pagājušajā nedēļā saņēma mājienu, ka bankas joprojām atmazgā naudu. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un FKTK vadība tikās ar ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieku pretterorisma jautājumos Maršalu Bilingsliju. Sarunās ASV norādīja, ka Latvijā būtiski jāmazina riskantais nerezidentu apkalpošanas bizness. Ar laiku Latvija arī saņems informāciju par ABLV Bank un iespējamo augstas valsts amatpersonas kukuļošanu.

85 Saeimas deputāti pagājušajā nedēļā nobalsoja par pašreizējā SAB direktora Jāņa Maizīša apstiprināšanu šajā amatā uz vēl vienu pilnvaru termiņu. Pret balsoja tikai divi deputāti no Nacionālās apvienības — Edvīns Šnore un Romāns Naudiņš. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Vairākums Saeimas deputātu pagājušajā nedēļā atbalstīja aicinājumu no amata atkāpties kukuļošanas lietā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam. Taču Rimšēvičs paziņoja, ka to nedarīs un deputātu aici-nājumu uzskata par politisku spiedienu. Parlamenta balsojumam nav juridiska spēka. Kļuva arī zināms, ka Rimšēvičam aizliegts pildīt ar darbu ECB padomē saistītas funkcijas. ECB lūdza Eiropas Savienības Tiesai izvērtēt, vai Rimšēvičs var pildīt pienākumus ECB padomē.

Vatikāns paziņojis, ka Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs notiks no 22. līdz 25. septembrim. Latvijā pāvests ieradīsies 24. septembrī un apmeklēs Rīgu un Aglonu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu