Čaulas • IR.lv

Čaulas

2
Pauls Raudseps

Komercbanku asociācija nosauca ministres ideju par kaitīgu Latvijas reputācijai

Dievs augstu, ķeizars — Vašingtona vai Brisele — tālu. Tāda allažiņ bijusi mūsu politisko zemnieku un pampāļisko pagastveču domāšana. Tā spilgti izpaužas ZZS «saimniekošanā savā zemē» (sak’, mēs te nedaudz pazagsim un pablēdīsimies, kamēr neviens neskatās), bet nav sveša arī citām partijām, ministrijām, pašvaldībām un uzņēmējiem.

Ik pa brīdim līdz Rīgai atnāk kāds vairāk vai mazāk pieklājīgi noformulēts aizrādījums, ka viss tomēr nav īsti kārtībā, bet visi zina, kur tādi papīri nonāk — uz nagliņas drīz jau vairs nebūs vietas. Depešu saņēmēji ar viltīgu smīnu atkal uzrāpjas ar pīpi uz jumta un sāk satraukties tikai brīdī, kad māja jau liesmās.

Cik reižu «treknajos gados» tika izteikti brīdinājumi par briestošajām briesmām tautsaimniecībai? «Gāzētāji» to visu laida gar ausīm, un rezultātā ekonomiskā katastrofa bija smagāka, nekā pat lielākie pesimisti būtu iedomājušies.

Kādi tur 2% aizsardzībai? — šķobījās kareivīgie vietējo interešu aizstāvji līdz brīdim, kad Putins okupēja Krimu. Tikai paniskas bailes piespieda valdību izpildīt NATO iestāšanās brīdī doto solījumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu