EM atcēla OIK atļaujas vēl piecām koģenerācijas elektrostacijām • IR.lv

EM atcēla OIK atļaujas vēl piecām koģenerācijas elektrostacijām

6
Žogs ar brīdinājuma zīmi "Uzmanību! Elektrība". Foto: Zane Bitere, LETA

Ekonomikas ministrija (EM) pieņēmusi lēmumus par atļauju atcelšanu pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros vēl piecām atjaunojamo energoresursu (AER) koģenerācijas elektrostacijām, informē ministrija.

Atļaujas atceltas SIA “Madonas Eko”, SIA “Eiro-Āzijas investīciju aģentūra”, SIA “Evokem”, SIA “M Parks”, SIA “Eco Latvis”.

Šiem uzņēmumiem atļaujas pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros atceltas, jo konstatēts, ka tās nav sākušas elektroenerģijas ražošanu koģenerācijā noteiktajā termiņā atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Kopumā līdz šim ministrija atcēlusi atļaujas astoņām elektrostacijām, kas ļāvis novērst iespējamo obligātā iepirkuma komponentes (OIK) kopējo izmaksu pieaugumu turpmākajos 10 gados par aptuveni 158 miljoniem eiro, ziņo LETA.

Pagājušā gada decembrī atļaujas tika atceltas trim elektrostacijām – SIA “Elektro Rīdzene”, SIA “Energo Fortis” un SIA “E Strenči”.

Jau ziņots, ka pēc publiski izskanējušās informācijas par atsevišķu koģenerācijas elektrostaciju neatbilstību Ministru kabineta noteikumu prasībām, EM sāka pārbaudes vairākos desmitos AER koģenerācijas elektrostacijās, analizējot būvvalžu, ministrijas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un AS “Sadales tīkls” rīcībā esošo informāciju un pieprasot skaidrojumus komersantiem.

EM šogad vēl veiks vispusīgu OIK atļauju saņēmēju auditu, neatkarīgu Ekonomikas ministrijas līdzšinējās faktiskās rīcības izvērtējumu, kā arī sistēmas izvērtējumu no ietekmes uz tautsaimniecību un izmaksu efektivitātes viedokļa.

Komentāri (6)

Sskaisle 22.02.2018. 12.40

Un tomēr – kāpēc neviena tiesībsargājošā iestāde nav sākusi pētīt un vētīt šo korupcijas skandālu?

Piedodiet – tā ir valsts izmantošana nodokļu maksātāju apzagšanai – kādam par to ir jāatbild! Ir jau 2018,gada februāris – vai tik ilgs laiks ir vajadzīgs, lai sauktu atbildīgos pie atbildības? Visas ministrijas saņēmu milzu prēmijas, piemaksas un ko tik vēl nē … kas notiek šai valstī – hallo ?!

+2
0
Atbildēt

2

    tonijs > Dusma 22.02.2018. 12.49

    Bet vispār šī ir laba ziņa, vai ne- ka atļaujas atceltas? Tu man piekrīti?

    0
    0
    Atbildēt

    2

    QAnon > tonijs 22.02.2018. 13.49

    Vai padumjās milicijas, padumjās prokuratūras, padumjās tiesas un Solncevas brigāžu un čekas specoperācija, iesēdinot cietumā Haritonova grupējuma vadoņus un nogalinot Amsterdamā kriminālo autoritāti, Baluli, kad Latvijas krimināls tika pārdalīts par labu Solncevas brigāžu pārstāvētai Pārdaugavai un kriminālā kase pārcēlās no Holandes uz Krieviju, nāca par labu tiesiskumam? Noteikti nē, noziedzība tikai ķļuva rafinētāka un nežēlīgāka un palielinājās Krievijas ietekme.
    OIK atļauju pārdalīšana par labu Vienotības, JKP un SC ziedotājiem un čekai pietuvotiem, noteikti pozitīvas pārmaiņas nenesīs. Dombrovska, Kampara, Pavļuta un Ašerādena nonākšana aiz restēm un to intensīva pratināšana 48h diennaktī (divās maiņās), gan.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > tonijs 22.02.2018. 13.13

    es tv dzirdēju tādu faktu, ka no tām 39 stacijām – pieslēgtas un dodot enerģiju tikai 7 vai 8 jau pa nakti aizmirsu – tie sasodītie cipari – gribi teikt, ka tas ir normāli?
    no valsts, kurā birokrātija ir lielakā un dārgāk apmaksātā salīdzonot pret min vai vidējo algu valstī , visā es ?

    nē – korumpantus cietumā , nedarbojušās stacijas, ciet, par tām kas darbojas stingra uzraudzība un kontrole – elle un indija – kā var būt, ka valsts pati organizē tādu afēru ?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Uldis F > Dusma 22.02.2018. 13.11

    Ziņa laba, bet visu to OIKu shēmu vajadzēja tā kārtīgāk pakratīt. Skaidrs, ka pēc likuma tur viss kārtībā, bet kapēc tāds likums tika pieņemts, tur gan vajadzēja parakties dziļāk.
    https://www.advancedphotoshop.co.uk/user/ordertakeaways1

    +2
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 22.02.2018. 11.13

Tad jau ZZS un NA neviens vairs neziedos. Tagad visa nauda aizies tikai Vienotības, JKP un SC obšķakiem un viņu saimniekiem.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu