Latvijas kamaniņu braucēji 6.vietā olimpisko spēļu komandu stafetē • IR.lv

Latvijas kamaniņu braucēji 6.vietā olimpisko spēļu komandu stafetē

1
Latvijas kamaniņu braukšanas komanda (no kreisās) - Kristers Aparjods, Ulla Zirne, Andris Šics un Juris Šics pēc finiša. Foto: Reuters/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Ulla Zirne, Kristers Aparjods, kā arī divnieku ekipāža Juris un Andris Šici ceturtdien izcīnīja sesto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās komandu stafetē, ziņo LETA.

Par olimpiskajiem čempioniem tika kronēta Vācijas komanda, kuras sastāvā bija Natālija Geizenbergere, Johanness Ludvigs, kā arī divnieku ekipāža Tobiass Vendls un Tobiass Arlts.

Latvijas izlase sacensības aizvadīja bez lielām kļūdām, tomēr pirmoreiz četru olimpisko spēļu laikā palika bez godalgām kamaniņu sportā.

Zirne un Aparjods savus braucienus aizvadīja labi, taču pirms Šicu došanās trasē par 0,122 sekundēm piekāpās novājinātā sastāvā startējušajiem Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas. Šici trasē divreiz piebremzēja ar kāju, taču ātrumu nezaudēja un savus tuvākos konkurentus apsteidza par 0,034 sekundes. Sacensību turpinājumā latviešu apsteidza piecas nākamās komandas, Latvijai olimpiskajās spēlēs gūstot sesto vietu.

Stafetes sacensībās piedalījās 13 komandas.

Komandu stafete olimpisko spēļu programmā debitēja pirms četriem gadiem Sočos, zelta medaļu izcīnot Vācijai, sudrabu gūstot Krievijai, bet bronzu – Latvijai.

Komandu stafete kamaniņu braucējiem bija noslēdzošās olimpisko spēļu sacensības. Latvijas komandu stafetes izcīnītā sestā vieta ir dalīts pašmāju kamaniņu braucēju labākais rezultāts olimpiskajās spēlēs, jo sesto vietu divnieku sacensībās guva arī brāļi Šici.

Pasaules kausa sacensībās komandu stafetē šosezon dominēja vācieši, kuri tikai divās sacensībās neizcīnīja uzvaras – Kēngiszē tiekot diskvalificētiem, bet Siguldā piekāpjoties krieviem. Tiesa, olimpiskie sportisti no Krievijas Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) diskvalifikāciju dēļ Phjončhanā nestartēja pašā spēcīgākajā sastāvā, līdz ar to viņu stafetes komanda netika uzskatīta par pretendentēm uz medaļām.

Individuālajās sacensībās no Latvijas kamaniņu braucējiem vislabākos rezultātus sasniedza Šici, kuri divnieku konkurencē bija sestie, Aparjods vīru sacensībās ieņēma 11.vietu, bet Zirne starp dāmām bija 12.pozīcijā. Līdz ar to viņi pārstāvēja Latviju komandu stafetē.

Latvijas kamaniņu braucēji iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs bija tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo Ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Komentāri (1)

tonijs 15.02.2018. 22.21

Iepriekšējās spēlēs, kas notika Sočos, bija bronzas medaļa (pēc krievu diskvalifikācijas varbūt būs sudraba), bet, ņemot vērā, ka Latvijas kamaniņu sporta komandā notiek paaudžu maiņa, 6.vieta ir laba. Pekinā pēc četriem gadiem gan jātiek augstāk. Lai veicas!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu