Žurnālā: Viss svarīgais par Latvijas sportistiem Phjončhanā • IR.lv

Žurnālā: Viss svarīgais par Latvijas sportistiem Phjončhanā

Daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs (no kreisās) kopā ar savu treneri Stefanu Lambjēlu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Pēc 24 gadu pārtraukuma Latvijas daiļslidotāji šogad dodas uz olimpiskajām spēlēm. Deniss Vasiļjevs (18) nule ieguva 4. vietu Eiropas čempionātā. Otra Latvijas pārstāve būs Diāna Ņikitina. Sportistu līdzdalība pavēra iespēju ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīties arī Latvijas vienīgajai augstākā līmeņa Starptautiskās Slidošanas asociācijas tiesnesei Agitai Ābelei.

Žurnāls Ir ceturtdien plaši stāsta par Latvijas sportistu līdzdalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kas sāksies šonedēļ 9. februārī un ilgs līdz 25. februārim.

Latvijas sportistu Denisu Vasiļjevu uz Phjončhanu pavada viņa treneris šveicietis Stefans Lambjēls – divkārtējais pasaules čempions, sudraba medaļas ieguvējs 2006. gada olimpiskajās spēlēs Turīnā. Stefana uzmanību Deniss piesaistīja Lillehammerē, kur titulētais šveicietis uzstājās ar lekciju. “Viņš konferencē daudz jautāja. Bija skaidrs, ka daiļslidošana Denisu aizrauj.”

Deniss sevi dēvē par perfekcionistu. Viņš grib pabeigt 12. klasi un arī labi slidot. Taču par visu vairāk Deniss  vēlas progresēt. Vairāk par Denisu Vasiļjevu lasiet žurnālā Ir šeit.

Kā Pārdaugavas uzņēmumā būvē bobsleja kamanas, kas pārstāvēs Latviju Phjončhanā, lasiet rakstā Pārdaugavas bobi Dienvidkorejā šeit.

Par Dienvidkorejas pilsētas Phjončhanas līkumaino ceļu līdz olimpiskajām spēlēm lasiet rakstā Ar ticību un lielu vēlēšanos šeit.

Žurnālā Ir ceturtdien publicēts arī Latvijas olimpiskās komandas sastāvs un kalendārs ar mūsu sportistu starta laikiem.

Te varat atrast arī infografiku par Phjončhanas spēlēs iekļauto jauno disciplīnu – Big Air snovbordu. Kas ir šis ekstrēmais sporta veids, skatieties šeit.

Latvijas komandas startu kalendārs Phjončhanāšeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu