Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien Tieslietu padome vienbalsīgi nolēma izveidot divas darba grupas, lai izvērtētu maksātnespējas lietu izskatīšanu un sadali no 2008. līdz 2014. gadam. Viena darba grupa apkopos un analizēs lietas, kurās apmierināts AT iesniegtais protests. Otrai uzdots veikt pārbaudi par tiesnešu specializāciju un lietu sadali maksātnespējas jomā. Tieslietu padome jautājumam pievērsās pēc žurnāla Ir pētījuma par aizdomīgu maksātnespējas lietu sadali un izskatīšanu tiesās.

Bijušo LDz darbinieku Verneru Lūsi Polija tur aizdomās par izvairīšanos no PVN maksāšanas degvielas tirdzniecībā. Ko-pējā noshēmotā summa esot vairāk nekā 48 miljoni eiro. Lūsim izvirzītas apsūdzības četros noziedzīgos nodarījumos — par piedalīšanos nelikumīgā organizētā grupā, nepatiesas informācijas sniegšanā nodokļu iestādēm, nepatiesā grāmatvedības dokumentācijā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Valdība atļāva saglabāt Latvijas pilsonību 1991. gada barikāžu laikā nogalinātā kinooperatora Andra Slapiņa meitai un dēlam. Abiem ir arī Krievijas pilsonība, 2015. gadā valdība noraidīja viņu lūgumu saglabāt dubultpilsonību.

Pērn rūpniecības produkcijas apjoms Latvijā pieauga par 8,5%, salīdzinot ar 2016. gadu. To visvairāk ietekmēja apstrādes rūpniecība, ieguves rūpniecība un karjeru izstrāde, kā arī elektroenerģijas un gāzes apgāde.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu