Saeimas priekšsēdētāja atbalsta Maizīša kandidatūru SAB vadītāja amatam • IR.lv

Saeimas priekšsēdētāja atbalsta Maizīša kandidatūru SAB vadītāja amatam

18
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) otrdienas vakarā LTV raidījumā “1:1” teica, ka atbalsta Jāņa Maizīša kandidatūru Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja amatam. Viņa aicināja pārāk ilgi nevilcināties ar kandidāta nominēšanu šim svarīgākajam amatam, jo, iespējams, kāds “no malas jau sāk spēlēties ar šo jautājumu”.

Maizīti politiķe uzskata par godīgu cilvēku un ir gatava atbalstīt viņu augstajā amatā. Tam esot gatavas arī Saeimas “Vienotības” un Nacionālās apvienības frakcijas, taču trešais valdošās koalīcijas partneris – ZZS – vēl nav paudis savu attieksmi šajā jautājumā.

Šā iemesla dēļ Mūrniece pauda bažas, ka, iespējams, kāds no malas jau sāk spēlēties ar šo procesu, lai virzītu kādu citu kandidātu. Konkrētus vārdus gan viņa raidījumā nenosauca. “Ar šo procesu sāk spēlēties no malas, un tas izskatās nepatīkami. (..) Šī spēle ir ar dubultu dibenu, iespējams,” sacīja Mūrniece.

Vējonis: Maizīša kandidatūra ir visnopietnākā SAB priekšnieka amatam

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim nav iebildumu, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja pienākumus uz otro termiņu varētu uzņemties Jānis Maizītis, jo viņa skatījumā viņš ir visnopietnākā kandidatūra, kuru prezidents atbalsta, ziņo LETA.

Šorīt intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” Vējonis atzina, ka viņam neesot nekādu iebildumu, ja Maizītis SAB vadītāja pienākumus pildītu arī otrajā termiņā, tomēr gala lēmumu, protams, pieņems Saeima.

Par iespējamo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) nākamo vadītāju Nacionālā drošības padome (NDP) spriedīs februārī, iepriekš sacīja Vējonis. Jautāts, vai, viņaprāt, pašreizējais SAB direktors Maizītis ir atbalstāms otrajam amata termiņam, Vējonis pauda, ka par iespējamajiem SAB direktora amata kandidātiem tiks lemts februāra NDP sēdē, pēc atgriešanās no valsts vizītes Korejā. “Tad arī tiks darīts zināms, jo NDP darba dienas kārtībā tas būs,” sacīja Valsts prezidents.

Arī Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) nav pretenziju pret SAB priekšnieka Maizīša līdzšinējo darbu, to viņš apliecināja intervijā LNT raidījumā “900 sekundes”. Tomēr viņš nekomentēja jautājumu par SAB vadītāja meklējumiem turpmākajiem gadiem, uzsverot, ka par to lemj Valsts prezidenta vadītā Nacionālās drošības padome.

Premjers gan atzīmēja, ka pirms katras pārvēlēšanas ir jāvienojas par veicamajiem uzdevumiem nākamajiem gadiem, par to būs saruna ar Valsts prezidentu un citiem padomes locekļiem.

Ja Maizīti nevirzīs uz otro termiņu SAB vadītāja amatā, tad Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) būtu gatavs kandidēt uz šo amatu, par ko viņš paziņoja intervijā LNT raidījumam “900 sekundes”.

Liela daļa politiķu pagaidām izvairīgi komentē jautājumu par SAB vadītāju nākamajā pilnvaru termiņā, bet tie, kuri ir noformulējuši savu nostāju, pozitīvi vērtē iespēju atkārtoti uzticēt SAB vadību Maizītim.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” paziņoja, ka viņam pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013. gada 14. martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2. maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Komentāri (18)

lno 07.02.2018. 13.16

Klusais ir vanags, viņš redz tālu, vienīgā vājība – sievietes:):):)

+1
0
Atbildēt

1

    klusais > lno 07.02.2018. 13.28

    lno – kam negadās :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

klusais 07.02.2018. 10.47

Kas neredzēja 1:1, iesaku noskatīties :) Mūrniece bija lieliska t.i. nekāda :)

+2
-2
Atbildēt

4

    QAnon > klusais 07.02.2018. 11.40

    Vai esi pārstājis dzert brendiju no rītiem?

    +1
    -4
    Atbildēt

    1

    klusais > altinyildiz 07.02.2018. 13.27

    es brūnos dzērienus nedzeru :) tai skaitā no rītiem :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 07.02.2018. 17.03

    Tiem, kuriem Mūrniece nekāda
    Ilze Ostrovska
    Intriganti neliekas mierā. Ja nu kāds nesaprata Muurnieces mājienus vakardienas 1:1… Tiešām interesanti varianti. Kā gan tie var tikt īstenoti, ja ZZS un S kopā ir vairāk par 50% balsu? Ar ko var “paņemt” ZZS deputātus? Viena un otra puse. Varianti?
    Pietiek. com. Amatu dalīšana valsts struktūrās: Ārlietu ministrija, SAB (interesanta versija par Āboltiņas plāniem, Rinkēviča gatavošanu SAB direktora postenim un Zatlera “meitiņu” nodomiem) https://pietiek.com/raksti/amatu_dalisana_valsts_strukturas_arlietu_ministrija,_sab

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    klusais > lno 07.02.2018. 17.50

    Man Mūrniece nekāda :) , bet nu par gaumi kā zināms nestrīdās. Katrs savu sadzirdēja vakardienas 1:1

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    lno > klusais 07.02.2018. 17.59

    Ja Tev Mūrniece nekāda, tad varbūt kā V atbalstītājam vismaz Kariņš kaut kāds?:)
    http://m.la.lv/karins-finansu-ministre-aizstav-oligarhu-intereses/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > klusais 07.02.2018. 11.24

    tādai jau viņai arī jābūt – nekādai – tieši tāpat kā mūsu prezidentiem un vispār politiķiem

    kā tad čekisti un kemlisti šos pārvaldīs un savaldīs , ja katrs sāks darboties un runāties neatkarīgi?

    parasti tev klausu ,bet šoreiz nē – skatos raidījumus par kosmosu – patīk –

    +2
    -2
    Atbildēt

    1

    klusais > Dusma 07.02.2018. 11.31

    Bija smieklīgi paskatīties kā viņa centās aiziet no jautājumiem :) secinājums – īpaši tizli un nepārliecinoši …

    +4
    -3
    Atbildēt

    2

    QAnon > klusais 07.02.2018. 11.47

    Kā tendenciozā žurnaļjuga, Rēders, intervē, es gaidīju, kad cienījamā Gribauskaites kundze piespiedīs to ar salauztiem pirkstiem lasīt savus izdauzītos zobus. Tas, ka Mūrnieces kundze atbalsta Maizīša pārvēlēšanu, nekā īpaša, jo šīs Saeimas laikā tā vietā varam dabūt tikai līdzīgu mēslu

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 07.02.2018. 13.30

    Klusais vienmēr pareizajā pusē – tagad par ofšoru tiesībām piedalīties izsolēs, Mūrniece nekāda:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Vahamurka > klusais 07.02.2018. 13.39

    A ko tad tur var dižu atbildēt, kapēc lai Maizītis nekandidētu kopā ar pārējiem?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Riiii 07.02.2018. 00.23

Ko ta Hūtei piesolīja?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu