Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Es, Tonja
Kristīne Simsone

oooo Es, Tonja / I, Tonya. Skaudra, enerģiska un neprātīga — daiļslidotājas Tonjas Hārdingas biogrāfija ir viens no 2017. gada saistošākajiem kinodarbiem. Raupja un neuzskaistināta, filma ir ne tikai slavenas personības dzīvesgājuma atstāsts, bet arī traģikomisks šķiru sabiedrības portretējums. Aktrises Margo Robijas izcili atveidotā Hārdinga, nepārtraukti cenšoties sasniegt profesionālā sporta virsotnes, ir gluži vai modernā Sīzifa tēls. Aizkustinoši, patiesi un spēcīgi. Kino no 2. februāra.

oooc Tumšākā stunda / Darkest Hour. Jaunākā nodaļa Lielbritānijas biogrāfisko drāmu sāgā, kas noskaņas ziņā līdzinās seriālam Kronis vai filmai Karaļa runa. Sentimentāls, taču citādi korekts atskats uz Vinstona Čērčila agrīnajām dienām premjerministra amatā Otrā pasaules kara sākumā. Nedaudz gan pārsteidzoši, ka talantīgais režisors Džo Raits filmas mugurkaulam izvēlējies tik vieglu gājienu, proti, morālo dilemmu un drosmes apcerēšanu. Ja spējat saskatīt zem bagātīgā grima slāņa — Čērčilu spēlē Gerijs Oldmens. Kino no 2. februāra.

oooc Naidnieki / Hostiles. Neovesterns ar pārliecinošu Kristiana Beila aktierspēli un izteiksmīgiem kadriem, kas atklāj nesaudzīgo vidi un personāžu ievainojamību. Šķietami novecojušo tematiku par 19. gadsimta brutālajām attiecībām starp Amerikas varas pārstāvjiem (armiju) un pirmiedzīvotāju ciltīm var nolasīt mūsdienu sociopolitiskā klimata, īpaši ksenofobijas un diskriminācijas kontekstā. Galveno varoņu kopā mērotais ceļš ir kā simbols eksistenciālām pārdomām par cilvēku dabas pretmetiem: brutalitāti un emocionālo briedumu. Kino no 2. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu