Viss sākās ar steiku • IR.lv

Viss sākās ar steiku

Linda Dzirne. Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency
Ieva Puķe

Taisām restorānu! Tā pirms 15 gadiem pieredzējušajam pavāram Rolandam Čīmam ierosināja sieva Inga, kad atbrīvojās telpas ēkā, kur viņa bija strādājusi par puķu pārdevēju. Tagad Steiku Haoss ir pārstāvēts trijās vietās Rīgas centrā, klāt nācis restorāns KID* un godalgotais Muusu, arī Muusu Terase

Mūsu ģimene. Linda, Agnese, Arita — varu nosaukt aptuveni 20 darbiniekus, kas ir mūsu administrācijā. Katram ir savs «objekts», bet rūp viss. Tā ir vislielākā veiksmes atslēga — ar šiem vārdiem biznesa īpašnieki Inga Čīma ar dzīvesbiedru Rolandu nodod sarunas grožus jaunākajai kolēģei Lindai Dzirnei, deleģē viņu arī fotosesijai. 2008. gadā pieņemta viesmīles darbā vienā no grupas restorāniem, Steiku Haosā Audēju ielā, pēc pusgada enerģiskā meitene jau uzdienēja par zāles pārzini, pēc diviem gadiem — sāka vadīt KID* un Steiku Haosu Tērbatas ielā. «Vēl pēc trim gadiem mani ielika vadīt lielāko Steiku haosa restorānu Līvu laukumā, kas var uzņemt 300 cilvēku. Piektdienās, sestdienās tas vienmēr ir pilns. Vēl pēc gada jau pievienojos adiministrācijas blokam, vadīju visus restorānus. Atbildu par izbraukumu ēdināšanu, attīstību un mārketingu. Tajā brīdī bija astoņi restorāni, pašlaik — seši. Trīs Vecrīgā un trīs centrā,» lietišķi stāsta Linda. «Trīs Steiku Haosi, KID*, Muusu un Muusu Terase Andrejostā.»

Runājot par birokrātisko pusi, patiesībā zem Cantus grupas jumta patvērušies ne tikai vairāki restorāni, bet arī vairāki uzņēmumi — tā vieglāk pārskatīt katra restorāna finanšu plūsmu. Kamēr daudzi prestiži Rīgas restorāni tikko spēj savilkt kopā galus, Cantus grupas iestādes strādā ar peļņu.

Čīmas par tikšanās vietu izvēlējušies profesionālajā vidē augsti vērtēto, vēsturiskā 18. gadsimta ēkā Skārņu ielā iekārtoto un finansiāli veiksmīgo Muusu. Taču viņu restorānu biznesa pirmsākumi meklējami Steiku Haosā Līvu laukumā, kas šopavasar svinēs 15. jubileju.

Bērnu vārdu pirmie burti

«Mans vīrs ir pavārs no 17 gadu vecuma. Kad ar viņu iepazinos, gaidīju restorāna darba laika beigas, lai var kopā tālāk doties,» iesmejas Inga. Rolands karjeru sācis elitārajā restorānā Tallina tagadējā Dzirnavu un Valdemāra ielas stūrī. Piecas ēdamzāles, viena no tām — padomju nomenklatūrai, ar atsevišķu piebraukšanu un ieeju, viņš atceras. «1980. gadā mēs apprecējāmies, tātad Rolands Tallinā strādāja jau no 1978. vai 1979.gada. Pagājušajā gadsimtā,» secina Inga.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu