Kļūda 404 • IR.lv

Kļūda 404

1
Nellija Ločmele

Meklējot informāciju internetā, paziņojums «404 Not found» nozīmē, ka gadījusies specifiska kļūme — lai gan saziņa ar serveri notikusi veiksmīgi, vajadzīgo saturu tomēr nav izdevies atrast. Jāturpina meklēt!

Biju iecerējusi sleju sākt pavisam citādi, bet šī žurnāla kārtas numurs — 404 — uzjundīja asociācijas ar nupat aprakstīto meklēšanas kļūdu. Protams, tā ir nejauša sakritība, ka tieši 404. numura galvenā tēma ir tiesu sistēmas reakcija uz pagājušā gada nogalē Ir pētījumā atklātajiem sistemātiskajiem likumpārkāpumiem un maksātnespējas shēmošanu tiesās. Tomēr šī sakritība sanākusi gluži simboliska, jo līdzšinējo sistēmas reakciju diezgan trāpīgi apraksta tieši kļūdas paziņojums «404 Not found». Klusums. Atteikumi komentēt. Problēmas noliegums.

Taču beidzot tas sāk mainīties! Ļoti iepriecina fakts, ka godprātīgi tiesneši paceļ savu balsi un nav gatavi samierināties ar situāciju, kad atsevišķu «melno avju» dēļ cieš visas tiesu sistēmas reputācija. Četrpadsmit Augstākās tiesas tiesneši ir pieprasījuši Tieslietu padomei rīkoties — veidot izpētes komisiju, kas vērtētu aizdomīgās maksātnespējas lietas, aizraktos līdz kļūdu cēloņiem un piedāvātu sistēmiskus uzlabojumus. Ierosinātāji ir cienījami profesionāļi ar labu, gados rūdītu slavu — viņu vidū bijušais AT priekšsēdētājs Andris Guļāns, AT Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa, atbalstu pauž arī viens no mūsu tieslietu sistēmas «tēviem» Egils Levits.

Tieslietu padomei, kuras sastāvā ir visas tieslietu jomas svarīgākās amatpersonas, 22. janvārī jālemj, ko darīt. Atbilde vairs nevar būt «404».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu