Siltumam un priekam • IR.lv

Siltumam un priekam

Foto — Dace Salmane
Dace Salmane

Kad ne tikai kalendārs, bet arī termometrs liecina — ziema ir klāt, laiks karstam un aromātiskam dzērienam pēc pastaigas svaigi dzestrajā vējā

Vienkāršākais un ierastākais variants, protams, ir tēja ar citronu un medu vai kārtīgs groks. Tomēr, ja sakārojas kādu neierastāku sildošu dzērienu, vienlaikus paturot skaidru saprātu, lūk, daži priekšlikumi iedvesmai. Sastāvdaļu proporcijas ir aptuvenas, jo — kas vienam salds, otram var būt par skābu. Tāpēc īstais samērs katram jāatrod pašam. Lai silti!

1. Ābolkūka glāzē

Katliņā liek divus vidējus, nomizotus un gabaliņos sagrieztus saldskābus ābolus, 50 g brūnā Demeraras cukura, 2 tējkarotes malta kanēļa, šķipsnu sāls, 200 ml ūdens. Uz vidējas liesmas karsē, līdz āboli mīksti. Maisījumu sablendē, pievieno 200 ml uzkarsēta piena un 50 ml saldā krējuma, vēl nedaudz sablendē. Nekavējoties lej glāzēs, dekorē ar putukrējumu, pārkaisa kanēli un pasniedz.

Foto — Dace Salmane

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu